Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Pasaules Festivāla koris aicina uz koncertu

Ilona Brūvere, 18.05.2011. 16:41

22. jūnijā plkst. 19.00 Lielajā Ģildē skanēs koncerts "Vasaras Saulgriežos".

Pasaules Festivāla kora tradīcija aizsākta 1985.gadā, kad Bjoms Simensens /Bjom Simensen/, - Gotenborgas simfoniskā orķestra direktors /Zviedrija/, korī apvieno 120 dziedātājus, lai festivālu koncertos aicinātu māksliniekus un publiku svinēt Georga Frīdriha Hendeļa 300. dzimšanas dienu. Nākamajā gadā diriģents Čarlzs Famkomte (Charles Famcomte) jau strādā ar 2500 koristiem. Karaliskajā Alberta zālē /Alberthall/ Londonā ar Hendeļa "Mesijas" un Verdi "Rekviēma" atskaņojumu uzstājas 800 koristi, lai pēc tam dotos ar koncertiem uz Sidneju un Singapūru.

1989.gadā Pasaules Festivāla koris iekļauj repertuārā Berlioza "Rekviēmu", bet nākamajos gados iepazīstina publiku ar Bēthovena "Devīto simfoniju" un Mālera "Astoto simfoniju". Apjomīgākais kora projekts saucas "Pasaule dzied Verdi Veronā". Koncerts izskan 3000 balsīs Maskavas Filharmonijas orķestra pavadījumā. Koncerta solists ir Lučāno Pavaroti /Luciano Pavarotti/. Veronā, senā romāņu amfiteātrī, notiek divi koncerti, pulcējot 32 tūkstošus skatītāju. Pasaules festivāla korī ik gadu apvienojas dziedātāji no Amerikas, Austrālijas, Dienvidkorejas, Japānas, Ķīnas, Zviedrijas, Norvēģijas un vairākām Eiropas valstīm.

Pasaules Festivāla kora koncertā Rīgā skanēs klasiskās opermūzikas pērles - Borodina Princis Igors, Verdi Aīda, Trubadūrs, Traviata, Nabuko, Vāgnera Loengrīns, Vēbera Burvju strēlnieks, papildinot koncertprogrammu ar spilgtiem vokālajiem priekšnesumiem – Vēstules (skats no Masnē operas Verters, Barkarola no Ofenbaha Hofmaņa stāstiem un Geršvina mūzika no Porgijs un Besa, ko dziedās Norvēģijā pazīstamais bass Magne Fremmerlids /Magne Fremmerlid/ un Latvijas Nacionālās Operas solistes Ieva Parša un Evija Martinsone.

Mūzika aranžēta īpaši šim koncertam. To kopā ar kori un solistiem atskaņos Profesionālais Pūtēju orķestris "Rīga".

Pasaules Festivāla koris ar unikālu klasiskās operas un lielformāta mūzikas izlasi pasaules lielākajās pilsētās koncertē jau divdesmit piekto gadu. Latvija, kas Pasaules Festivāla koru kustībā iesaistoties pirmo reizi, projektā piedalās kori "Balsis" (diriģents Ints Teterovskis) un "Aura" (diriģents Edgars Vītols). Pasaules Festivāla kora koncerts Rīgā pulcēs 200 dziedātājus.

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Koncertu piedāvā Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība sadarbībā ar Pasaules Festivāla Kori (Norvēģija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV