Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Roksimfoniskā orķestra „Kazanovas Orķestris” koncerts

Karlīne Cercina, 19.05.2011. 09:29 | komentāri (3)

Latvijas Mākslas akadēmijas Aulā, sestdien, 28.maijā plkst. 20:00, notiks roksimfoniskā orķestra „Kazanovas Orķestris" koncerts.
Roksimfoniskā orķestra „Kazanovas Orķestris” koncerts

Talantīgo jauniešu apvienība "Kazanovas Orķestris" savas muzikālās gaitas uzsāka 2008. gada rudenī, gatavojoties žetonu vakara izrādei "Kazanovas mētelis". No tās arī orķestris aizguvis savu nosaukumu, jo "tikpat temperamentīgi un mainīgi kā Kazanova tiek veidoti arī orķestra skaņdarbi," saka orķestra dalībnieki. Orķestra darbību organizē jaunieši, kuri ikdienā mācās un ir saistīti ar dažādām sfērām – dabas zinātnēm, ekonomiku, medicīnu, valodām, humanitārajām zinātnēm, mākslu, mūziku. Vairāk kā 50 cilvēku lielajā sastāvā ikkatram ir sava vieta, sava misija.

„Pavisam atšķirīgas sajūtas rodas, klausoties orķestri, kurā mūziķi sēž, spēlēdami skaņdarbus no notīm, kuras esmu redzējis topam Vides Zinātnes lekcijas laikā," klausītājs.

Kazanovas Orķestra dalībnieki un vadītājs Toms Rēķis ir unikālākais mūziķu kolektīvs, kādam Latvijā līdzīgu nav – katrs no programmā iekļautajiem skaņdarbiem ir aranžēts vai pārlikts tieši šim sastāvam, ir pārdomāta katra mūzikas instrumenta neaprakstāmā toņa iekļaušanās kopējā stāstā. Jaunieši ne tikai organizē visu orķestra darbību, bet rūpīgi ievēro visus orķestra pamatprincipus un seko līdzi savai izaugsmei, organizējot nometnes un aktīvi koncertējot. Šajos jauniešos ir milzīga mīlestība un patiesums, ko jūt katrs klausītājs, kas piedalījies koncertā – vienaldzīgu seju nav!

„Kazanovas Orķestrim varbūt nav pieejamas ar marmoru izklātas koncertzāles, bet viņiem ir pieeja mūzikai ar visu dvēseli," atzīst klausītāji.

Orķestris ir īpašs ar netradicionālo repertuāru. Filmu mūzika, blūzs, rokmūzika un citi orķestriem it kā neraksturīgi mūzikas žanri. „Mums ir dots visvērtīgākais, ko var vēlēties mūziķis – brīvība spēlēt to, ko vēlamies, un tieši tā, kā vēlamies!" atzīst orķestra dalībnieki.

Koncerta programmā būs skaņdarbi no System of a Down un Scorpions repertuāra. Skanēs ovācijām apbērtie skaņdarbi no filmas „Karību jūras pirāti", noslēpumainā smeldze no filmas "Pūt, vējiņi", kas aizvadītajos koncertos cēla publiku kājās un lika notraukt asaru no vaiga, un vēl daudzu citu valdzinošu, patiesu mūziķu emocijām pildītu skaņdarbu.

Koncerta viesmākslinieki - Zane Rutkovska (orķestra mūziķe, vokāls), Paulīna Piteņko (saksofons), Kristaps Šēnbergs (vokāls).

28.maijā visiem būs iespēja „baudīt patiešām brīvu mūziku, mākslu, kuru neierobežo augstu skolu akadēmiskā precizitāte un dārgu koncertzāļu vīzdegunīgā publika." rekomendē patstāvīgie „Kazanovas Orķestra" koncertu apmeklētāji.

Atbalstītāji: Latvijas Mākslas akadēmija, SIA Dizaina centrs, Mākslas „Galerija Laipa"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV