Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jūnija sākumā norisināsies festivāls "Rodam Raunas novadā. Piens"

Biedrība "Drustu acs", 23.05.2011. 11:41

Pirmais festivāls "Rodam Raunas novadā" tiks veltīts pienam kā dzīvības avotam un svarīgas novada lauksaimniecības nozares – piensaimniecības – izstrādājumam. Festivālu veido radoši novada ļaudis un tā dalībnieku vidū būs ar pienu vai Raunas novadu saistītie Vītolu ģimene, Satellites LV un Jānis Lūsēns. Festivāls norisināsies 3.-4. jūnijs.
Jūnija sākumā norisināsies festivāls "Rodam Raunas novadā. Piens"

Raunas novads atrodas Vidzemes centrālajā daļā, un to veido Drustu un Raunas pagasti. Ainaviskā lauku vide un domu skaidrību rosinošā nošķirtība un klusums, iespējams, ir iemesli, kādēļ ar Drustu vai Raunas pagastu ir saistītas šobrīd radoši aktīvas personības: vairāki Vītolu ģimenes locekļi, Purvīša balvai nominētie mākslinieki Kaspars Podnieks un Andris Eglītis, komponists Jānis Lūsēns un citi.

Novads vēlas paust cieņu pret piensaimniecībā strādājošo novadnieku darbu un arī dot tiem, kuri bauda piena produktus, iespēju klātienē redzēt piensaimnieka darbu un vidi, no kurienes piens nāk. Šī iecere tiks īstenota jūnija pirmajā nedēļas nogalē festivālā „Rodam Raunas novadā. Piens". Neiztrūkstoši, par muzikālo un māksliniecisko saturu gādās ar novadu saistīti vai pienu „apdziedājuši" mūziķi un mākslinieki.

„Rodam Raunas novadā. Piens" sāksies piektdien, 3. jūnijā, pulksten 21.30 ar „Klusās mūzikas koncertu" Drustu ciemā pie Krogus ezera. Šeit brīvā dabā varēs baudīt Vītolu ģimenes, grupas „Oroboro" un Līgas Priedes uzstāšanos. „Klusās mūzikas koncertā" ieeja par ziedojumiem.

Pēc koncerta nakšņošana paredzēta teltīs novada piensaimnieku sētās. Šeit viesi varēs savām acīm redzēt piensaimnieka rīta darba ritumu un arī to nofilmēt. Labākie video tiks iekļauti nākamā vakara koncerta video noformējumā. Savu piensaimnieka sētu jāatrod un jāaizrunā iepriekš. To atrašanās vietas un saimnieku kontaktinformācija, tuvojoties festivālam, būs publicēta mājas lapā www.rauna.lv. Tuvākā telšu vieta būs turpat koncerta norises vietā siera mājražotājas Rūtas Kļaviņas sētā. Jāpiebilst, ka par telts vietu, saprotams, nebūs jāmaksā.

Sestdienas, 4. jūnija programmā ir trīs pasākumi no 12.00 pusdienā līdz nakts ballei un tie notiks Raunas centrā. Pirmais būs Piena tirgus pulksten 12.00, pie pilsdrupām, kur tiks tirgoti piena pārtikas un nepārtikas produkti un piena mājražotāji rādīs, kā pagatavot dažādus produktus no piena. Šeit piedalīties aicināts katrs apmeklētājs. Piena tirgus laikā noritēs „Ganu stunda", kurā varēs mācīties un rādīt savu prasmi, kā gatavot stabules, pīt vainagus, arī gleznot ar mākslinieku Andri Eglīti, sportot piena disciplīnās un vērot Raunas novada pašdarbnieku uzstāšanos.

Otro pasākumu – Jāņa Lūsēna, Māras Zālītes, Kristīnes Zadovskas un Zigfrīda Muktupāvela koncertu „Pacel acis" – uzņems Raunas baznīca, kas sākta celt 13. gadsimtā. Koncerta sākums – 18.00, ieeja – 5 Ls.

Sestdienas un festivāla noslēdzošais notikums būs „Skaļās mūzikas koncerts" Raunas pilsdrupu estrādē pulksten 20.00. Uzstāsies grupas „Satellites LV", „Nielslens Lielsliens" un „Pingvīnu cirks". Pēc koncerta nakts balli spēlēs „Bellaccord" un dejā iegriezīs ikvienu. Ieeja pasākumā – par vienu gotiņu jeb 2 Ls.

"Satellites LV" dziesma "Happy to Follow" no vēsturiskā albuma "Piens"

Vītolu ģimene televīzijas gaismās un formātā ar dziesmu "Par trauslu pavedienu"

Nāc, rodi Raunas novadā jūnija pirmajā nedēļas nogalē! Sīkākas ziņas par festivālu: www.rauna.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV