Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Koncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda" Rīgai 810

Ilona Brūvere, 25.05.2011. 12:35 | komentāri (1)

Kori, komponisti, diriģenti un skatītāji tiksies Rīgas svētku lielkoncertā Mežaparkā.
Koncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda" Rīgai 810

Rīgas 810 gadei veltītais svētku lielkoncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda ", kas pulcēs 7000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas, notiks Mežaparka Lielajā estrādē 20. augustā plkst. 20.00, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā himna Latviešu Dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus - diriģentus un komponistus.

Rīgas 810 gades lielkoncertā dzirdēsim publikas iemīļotu tradicionālo Dziesmu svētku repertuāru, kā arī īpašu svētku programmu, ko piedāvā meistari- deviņi diriģenti, iestudējot deviņu komponistu dziesmas korim un veidojot deviņu meistaru radošos tandēmus - Valts Pūce un Mārtiņs Klišāns; Jānis Lūsēns un Andris Veismanis; Juris Kulakovs un Ivars Cinkuss; Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš; Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis; Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece; Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags; Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava; Imants Kalniņš un Aira Birziņa.

Lielkoncerta klasiskajā Dziesmu svētku programmā izskanēs Pētera Barisona, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola un Raimonda Paula kompozīcijas, ko diriģēs Vispārējo dziesmu svētku virsdiriģenti; Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis un Haralds Bārzdiņš.

Rīgai 810. Vērienīgajā pilsētas svētku koncertā tiks godināti vecmeistari - maestro Imants un Gido Kokari 90. dzimšanas dienā. Jubilāri lielkoncertā piedalīsies kā virsdiriģenti.

Svētku lielkoncertā "MeIstars. Dziesma. Leģenda", kur saplūst dziedātāju straume, sanāk pilsētas un lauku ļaudis, saskan dziesmas un mūzika, satiekas meistari. Tur uzviļņo svētku atmosfēra un patiesas emocijas. Koncerts ir viens no vērienīgākajiem Rīgas svētku pasākumiem pilsētas 810. dzimšanas dienas svinību ietvaros.

Biļetes uz lielkoncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV