Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Festivāla „Rodam Raunas novadā. Piens" noskaņu papildinās Kaspara Podnieka gaismas projekcijas

Biedrība „Drustu acs", 01.06.2011. 10:19

Festivāla „Klusās mūzikas koncerta" gaismas noformējumu veidos „Staro Rīga 2010" dalībnieks Kaspars Podnieks.
Festivāla „Rodam Raunas novadā. Piens" noskaņu papildinās Kaspara Podnieka gaismas projekcijas

Šajā nedēļas nogalē ,3.-4. jūnijā, norisināsies festivāls „Rodam Raunas novadā. Piens". To piektdien 21.30 atklās „Klusās mūzikas koncerts" Drustu ciemā, kas pie Krogus ezera uz improvizētas skatuves pulcēs vienkopus Vītolu ģimeni, dziedātāju Līgu Priedi un grupu „Oroboro". Drustēnietis, „Purvīša balvai 2011" nominētais mākslinieks Kaspars Podnieks veidos „Klusās mūzikas koncerta" gaismas noformējumu. Iepriekš K. Podnieka starmešu spēles ir bijusi iespēja vērot gaismas festivāla „Staro Rīga 2010" laikā. Ieeja „Klusās mūzikas koncertā" paredzēta par ziedojumiem.

Pēc šī koncerta nakšņot varēs teltīs novada piensaimnieku sētās bez maksas. Savu piensaimnieka sētu jāatrod un jāaizrunā iepriekš. To atrašanās vietas un saimnieku kontaktinformācija norādīta attēlā un mājas lapā www.rauna.lv. Tuvākā telšu vieta, kas nav jāpiesaka, būs turpat koncerta norises vietā.

Jau ziņots, ka pirmais festivāls „Rodam Raunas novadā" tiks veltīts pienam kā dzīvības avotam un svarīgas novada lauksaimniecības nozares – piensaimniecības – izstrādājumam. Festivālu veido radoši novada ļaudis un tā dalībnieku vidū būs arī grupas „Satellites LV", „Pingvīnu cirks" un „Nielslens Lielsliens", kā arī komponists Jānis Lūsēns.

Sestdienas programma
Sestdienas, 4. jūnija, programmā ir trīs pasākumi no 12.00 pusdienā līdz nakts ballei un tie notiks Raunas centrā. Pirmais būs Piena tirgus pulksten 12.00, pie pilsdrupām, kur tiks tirgoti piena pārtikas un nepārtikas produkti un piena mājražotāji rādīs, kā pagatavot dažādus produktus no piena. Šeit piedalīties aicināts katrs apmeklētājs.

Otro pasākumu – Jāņa Lūsēna, Māras Zālītes, Kristīnes Zadovskas un Zigfrīda Muktupāvela koncertu „Pacel acis" – uzņems Raunas baznīca. Koncerta sākums – 18.00, ieeja – 5 Ls.

Sestdienu un festivālu noslēgs „Skaļās mūzikas koncerts" Raunas pilsdrupu estrādē pulksten 20.00. Uzstāsies grupas „Satellites LV", „Nielslens Lielsliens" un „Pingvīnu cirks". Pēc koncerta nakts balli spēlēs „Bellaccord" un dejā iegriezīs ikvienu. Ieeja pasākumā – par vienu gotiņu jeb 2 Ls.

Nokļūšana festivālā

Piektdien no Rīgas puses uz „Klusās mūzikas koncertu" Drustos var nokļūt ar sabiedrisko autobusu Rīga-Jaunpiebalga, kas 15:45 atiet no Rīgas autoostas. Autobraucējiem un autostopētājiem jādodas pa Pleskavas šoseju Alūksnes virzienā līdz pagriezienam uz Drustiem. Pagrieziens atrodas aptuveni 105 km attālumā no Rīgas. Tad jānogriežas uz Drustiem, kas no Pleskavas šosejas ir 16 km attālumā. Drustu ciemā tikai atliek sekot norādēm.

Lai no Drustiem nokļūtu uz sestdienas pasākumu norises vietu Raunā, jādodas atpakaļ uz Pleskavas šoseju, tā jāšķērso un jāseko ceļa norādēm, kas aizvedīs uz Raunu.

Sestdien Raunā no Rīgas var nokļūt ar vairākiem sabiedriskajiem autobusiem. Savukārt autobraucējiem un autostopētājiem jādodas pa Pleskavas šoseju Alūksnes virzienā līdz pagriezienam uz Raunu, no kura līdz galamērķim varēs nonākt, vadoties pēc ceļa norādēm.

„Oroboro" dziesma „Our Flight"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV