Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latviešu mūziķi plūc uzvaras laurus Osakas Starptautiskajā Kamermūzikas festivālā Japānā

Ināra Jakubone, 01.06.2011. 13:00

Latviešu klarnetists Egīls Šēfers un obojists Egils Upatnieks atgriezušies no piedalīšanās 7. Osakas Starptautiskā Kamermūzikas festivālā, Japānā, kur 24. maijā 120 dalībnieku konkurencē izcīnījuši bronzas medaļu. Mūziķi konkursā piedalījušies dāņu pūšaminstrumentu kvinteta Carion sastāvā, ar kuru viņi sadarbojas jau vairāku gadu garumā.
Latviešu mūziķi plūc uzvaras laurus Osakas Starptautiskajā Kamermūzikas festivālā Japānā

Konkursā pārstāvēti dažādu sastāvu kameransambļi no 33 pasaules valstīm. Osakas Kamermūzikas festivāls ir viens no retajiem konkursiem pasaulē, kuru vērtē klausītāji, nevis īpaša ekspertu žūrija. „Parasti konkursus vērtē pasaulē atzīti mūziķi, profesori, bet šis konkurss ir savādāks. Mūs vērtēja simts klausītāji pēc vienkārša kritērija – kurš priekšnesums atstāja visspilgtāko iespaidu. Šāda konkursa ideja bija radusies leģendārajam vijolniekam Jehudi Menuhinam. Prieks, ka ar savu īpašo muzicēšanas veidu varējām iekarot Japānas klausītāju sirdis. ", stāsta E.Šēfers. „Carion ir izveidojis tādu muzicēšanas stilu, kas ļauj brīvi komunicēt ar klausītājiem. Uz mūsu skatuves Jūs neatradīsiet nošu pultis vai krēslus, visi koncerti tiek spēlēti no galvas. Tas mums ļauj brīvi pārvietoties pa skatuvi un dažkārt papildināt mūzikas uztveri ar horeogrāfiskiem elementiem", tā E. Upatnieks.

Vairāk informācijas – www.carion.dk

Publicitātes foto, "Carion"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV