Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Vērienīgs Raimonda Paula koncerts festivālā "Liepājas vasara"

Iveta Vēvere, 01.06.2011. 16:35

Jau pēc nedēļas, 9.jūnijā plkst.19:00 Liepājā, koncertestrādē Pūt, vējiņi! festivāls "Liepājas vasara" turpināsies ar koncertu Raimonds Pauls un Džordžs Geršvins. Šoreiz festivāla apmeklētāji varēs baudīt Liepājas Simfoniskā orķestra un diriģenta Atvara Lakstīgalas, jauniešu kora Kamēr... un diriģenta Māra Sirmā, Intara Busuļa un, protams, paša maestro Raimonda Paula sniegumu.
Vērienīgs Raimonda Paula koncerts festivālā "Liepājas vasara"

Koncerta pirmajā daļā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos populārā amerikāņu komponista Džordža Geršvina slavenākās kompozīcijas – "Amerikānis Parīzē" un "Rapsodiju blūza stilā". Otrajā no abiem minētajiem skaņdarbiem orķestrim ar īpašu klavieru solo pievienosies Raimonds Pauls. Pirmās daļas noslēgumā uz skatuves kāps arī jauniešu koris Kamēr..., lai kopā ar orķestri un maestro Paulu atskaņotu savulaik Paula rakstīto mūziku filmai Teātris, ko īpaši maestro jubilejas koncertam Rīgā klavierēm, jauktam korim un simfoniskam orķestrim aranžēja komponists Arturs Maskats.

Koncerta otrajā daļā Raimonds Pauls kopā ar Intaru Busuli un jauniešu kori Kamēr... diriģenta Māra Sirmā vadībā atskaņos Paula dziesmas no 2007.gadā ierakstītā albuma Pauls / Busulis / Kamēr.... Skanēs gan Mežrozīte, gan Spēļu nakts Duntes krogā, gan citas pazīstamas un klausītāju iemīļotas dziesmas. Tieši šādā izpildījumā šī mūzika izskanēja komponista Raimonda Paula jubilejas koncertā šī gada janvārī arēnā Rīga.

1990.gadā dibinātais jauniešu koris Kamēr... ir izcilākais uzreiz pēc abiem profesionālajiem Latvijas koriem (Valsts akadēmiskais koris Latvija un Latvijas Radio koris). Koris Kamēr... ir saņēmis daudzas godalgas gan Latvijā, gan prestižākajos koru konkursos pasaulē. Kamēr... ar slavinošiem vārdiem vērtē gan vietējā, gan ārzemju prese, tostarp The New York Times. Pēdējos gadus Kamēr... strādā ar īpaši sev pasūtītām programmām, tādējādi gūstot unikālu repertuāru un papildinot a capella kora mūzikas literatūru ar izcilu komponistu darbiem. Korim Kamēr... ilglaicīga sadarbība ir izveidojusies ar latviešu komponistiem Pēteri Vasku, Ēriku Ešenvaldu, Raimondu Paulu, Arturu Maskatu, Valtu Pūci, Rihardu Dubru, Juri Vaivodu un Zigmāru Liepiņu. Kamēr... muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Gidons Krēmers, Marta Sudraba, orķestris Kremerata Baltica, Nikolas Altštets, Pēters Šreiers, Jurijs Bašmets, Jūliuss Bergers, Maksims Risanovs un citiem. Kamēr... regulāri koncertē Eiropas mūzikas festivālos un dodas koncertturnejās pa visu pasauli. Koris savu īpašo skanējumu ieguvis, gadiem meklējot un izkopjot sev raksturīgo muzicēšanas veidu un izteiksmes līdzekļus, kur vienlīdz svarīga ir kā amatieriem raksturīgā emocionālā pašatdeve, tā arī visstingrākie kritēriji izpildījuma vokālajai kvalitātei. To raksturo arī kora nosaukumā iekodētā daudzpunkte – kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams.

Jauniešu kora Kamēr... mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais regulāri tiek aicināts piedalīties starptautiska līmeņa koru un kordiriģentu žūriju sastāvā. Viņš arī izcilā Valsts akadēmiskā kora Latvija mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents un ikgadējā Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs, Vispārējo latviešu dziesmu svētku un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu svētku virsdiriģents, vairākkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis un Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris.

Biļetes uz festivāla "Liepājas vasara" koncertiem meklējiet visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt.

Plašāka informācija atrodama festivāla oficiālajā interneta mājas lapā www.liepajasvasara.lv, kā arī www.lso.lv.

Koncertu atbalsta Latvijas dzelzceļš, banka Citadele un Latvenergo.

Publicitātes foto, koris "Kamēr..."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV