Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Liepājā viesosies tradicionālās mūzikas ansamblis no Japānas „Tokyo Hougaku"

Krista Kalnarāja, 06.06.2011. 10:25

Pateicoties Japānā populārās mūziķes Keiko Borjesone īpašajai attieksmei pret Liepāju un tur notiekošajām kultūras aktivitātēm, 7. jūnijā pulksten 17:45 Liepājā, Liepājas Latviešu biedrības namā notiks Latvijā vienīgais Japānas kultūras dienām veltītais koncerts ar tradicionālās mūzikas ansambļa „Tokyo Hougaku" piedalīšanos. Koncerta ievaddaļā notiks tējas ceremonija un kaligrāfijas demonstrējumi.
Liepājā viesosies tradicionālās mūzikas ansamblis no Japānas „Tokyo Hougaku"

Pirmo reizi Keiko Borjesone Liepājā viesojās džeza dienu ietvaros šī gada aprīlī, kad ikviens koncertā Romas dārzā varēja pārliecināties par mākslinieces izcilo džeza izpildījumu. Gadiem ilgi ar lielu pašaizliedzību un nesavtīgumu Keiko Borjesone kopusi un attīstījusi Japānas un Latvijas attiecības, kā arī sadarbību kultūras jomā. Savā valstī mūziķe ir ļoti slavena un visiem labi pazīstama kā Raimonda Paula „Miljons rožu" viena no izpildītājām.

Japānas dienu ietvaros liepājniekiem Keiko Borjesone sarūpējusi tradicionālās mūzikas ansambļa „Tokija Hougaku" koncertu. Ansamblis ir dibināts 2003. gadā un apvieno trīs japāņu tradicionālos mūzikas instrumentus "shakuhachi", "koto" un "shamisen". Šo ansambli vada Seizan Sakata, kurš darbojas kā mūzikas direktors, diriģents un muzicē uz „shakuhachi" instrumenta.

„Tokyo Hougaku" ansamblis koncentrē Tokijas metropolēs un ik gadu spēj piesaistīt daudz šīs mūzikas interesentus. Lai paplašinātu savu muzikālo redzējumu un popularizētu tradicionālo instrumentu izmantošanu jauno mūziķu vidū, ansamblis piedalās dažādās izglītības programmās un mūzikas pasākumos.

„Mēs augstu vērtējam šo iespēju atvest savu muzikālo daiļradi uz Latviju un spēlēt mūsu japāņu tradicionālos instrumentus mūzikas entuziastiem Latvijā. Daloties ar mūsu mūziku, mēs ceram padziļināt draudzību starp mūsu valstīm un radīt labāku izpratni vienam par otra kultūru" – uzsver Seizan Sakata.

Biļetes nopērkamas Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Biļešu cena Ls 2, savukārt pensionāriem un skolēniem Ls 1.

Publicitātes foto, Keiko Borjesone

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV