Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

14. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla programma

EasyGet.lv, 06.06.2011. 12:24

No 13. līdz 28. augustam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies 14. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls.

13. augustā plkst. 19:00 Rīgas Domā notiks 14. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla atklāšanas koncerts.

Mūsdienu amerikāņu kora mūziku atskaņos Valsts Akadēmiskais koris "Latvija, diriģents Donalds Nellijs (Donald Nally, ASV).

Ar šo koncertu festivāls iepazīstina Latvijas klausītājus ar Latvijā mazāk zināmu, bet ne mazāk interesantu un vērtīgu mūziku, ko radījuši nozīmīgi 20. un 21. gadsimta amerikāņu komponisti. Programmā E. Fissingera, L. Hoibija, S. Bārbera, D. Langa, V. Olbraita, I. Maršala u.c.komponistu mūzika (Edwin Fissinger, Lee Hoiby, Samuel Barber, David Lang, William Albright, Ingram Marshall).

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

16. augustā plkst. 19:00 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē un 17. augustā plkst. 19:00 Rīgā, Sv. Pētera baznīcā notiks Kristapa Pētersona jaundarba pasaules pirmatskaņojums (pagaidu nosaukums "Paradīze"), vēl programmā skanēs Pāvela Lukaševska "Veni creator" un 2. simfonija "Festinemus amare homines".

Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Liepājas Simfoniskais orķestris, Sandis Šteinbergs, vijole, diriģents Māris Sirmais.

Ar šo koncertu festivāls turpina trīs tradīcijas uzreiz- sadarbību ar Valsts Liepājas Simfonisko orķestri, latviešu komponistu darbu atskaņošanu un pasaulē atzīta komponista aicināšanu par festivāla goda viesi. Pāvels Lukaševskis šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem autoriem mūsdienu poļu mūzikā.

Kristaps Pētersons savā darbā pievērsīsies Paradīzes tēmai dažādās pasaules reliģijās.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

19. augustā plkst. 19:00 Sv. Pētera baznīcā notiks Pētera Vehi jaundarba pasaules pirmatskaņojums. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Pēters Vehi – taustiņinstrumenti,elektronika, Sevara Nazarkhana, soprāns (Uzbekistāna), diriģents Risto Josts (Igaunija).

Pēters Vehi ir viena no Igaunijas mūzikas savadabīgakjām personībām. Budists. Aizrāvies ar dažādu žanru sintēzi savā mūzikā, plaši izmanto elektroniku. Šis būs pasaules pirmatskaņojums jaunam P. Vehi opusam. Sevara Nazarkhana ir viena no šodienas pazīstamākajām Uzbekistānās dziedātājām, strādājusi kopā ar Pīteru Gebrielu.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Pēc koncerta afterparty pasaules mūzikas klubā Bubamara. Klausītājiem būs iespēja neformālā atmosfērā tikties un sarunāties ar mūziķiem.

25. augustā plkst. 18:00 Tukumā notiks Labdarības koncerts. Koncetā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", diriģents Māris Sirmais.

Labdarības koncerts ir festivāla tradīcija jau kopš tā pirmssākumiem.

Ieeja bez maksas.

27. un 28. augustā plkst 19:00 Latvijas Dzelzceļa muzejā notiks Luisa Bakalova darba "Misa Tango" Latvijas pirmatskaņojums, kā arī Artūrs Onegērā "Nāves dejas" Latvijas pirmatskaņojums. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", diriģents Māris Sirmais, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Hektors Ulisess Pasarella - bandoneona solo (Argentīna), solisti, aktieri, deju grupa. Režisore - Margita Zālīte, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, horeogrāfe - Olga Žitluhina.

Luiss Bakalovs ir argentīniešu izcelsmes itāļu komponists, daudz komponējis kino mūziku, piem.,Pjēra Paolo Pazolini filmai „Sv. Mateja Evanģēlijs" (1964) par Kristus dzīvi. Filma nominēta 3 Oskariem, t.sk. par labāko mūziku.
Par mūziku Maikla Redforma filmai „Pastnieks" (Il Postino: The Postman), kas pazīstama arī Latvijas kinomīļiem, 1994. gadā saņēmis Oskara balvu par labāko mūziku. Filmas pamatā ir izdomāts stāsts par kādu Pablo Nerudas dzīves epizodi.
Daži Bakalova skaņdarbi izmantoti arī Kventina Tarantino kulta filmā „Kill Bill"

Artūrs Onegērs ir viens no dižākajiem franču komponistiem, kura mūzika Latvijā ir salīdzinoši reti atskaņota. „Nāves dejas" ir vērienīgs iestudējums korim, orķestrim, solistiem, aktieriem, dejotājiem. Opuss risina viduslaiku tradicionālā rituāla Danse Macabre tēmu.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV