Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kamermūzikas koncerts Jāņa Akuratera muzejā

Sandra Zobena, 06.06.2011. 13:37

9. jūnijā plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejā, Rīgā, O. Vācieša ielā 6a, notiks Kamermūzikas koncerts, kurā piedalīsies pianiste Ilze Jaunzeme un vijolniece Austra Steķe.
Kamermūzikas koncerts Jāņa Akuratera muzejā

Jāņa Akuratera muzejs turpina tradīciju un Kamīnzālē, kur atrodas dzejnieka meitai Laimai 20. gadsimta 20. gados pirktās klavieres, rīko koncertus, kuros piedalās jaunie, topošie un daudzsološie, mūziķi.

Kamermūzikas koncertā, kas notiks 9. jūnijā, skanēs V. A. Mocarta, F. Šūberta, L. Janāčeka, A. Perta un B. Bartoka skaņdarbi.

Jānis Akuraters savulaik rakstīja:

Pie ezera, kur klusa māja,
Šai mazpilsētas ikdienā
Jūs' rokas mani aicināja
Pie skaņām gaišā istabā,
Kur – vienīgi tik Jums tas zināms –
Ar Jūsu pirkstiem maigajiem
Tiek Haidns un Mocarts atmodināts
Ar dievišķīgiem akordiem.

Šoreiz pie skaņām gaišā istabā aicinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantes – pianiste Ilze Jaunzeme un vijolniece Austra Steķe. Abas mūziķes jau piedalījušās daudzos muzikālos projektos un koncertos.
Pianiste Ilze Jaunzeme ir tikko atgriezusies no Gdaņskas Mūzikas akadēmijas, kur studēja Erasmus programmas ietvaros.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619934, e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājas lapā http://www.akurateramuzejs.lv un http://www.memorialiemuzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV