Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Dziesminieks Valdis Atāls uzstāsies „Teātra bārā"

Eduards Cauna, 07.06.2011. 10:35

Dziesmu vakarā trešdien, 8. jūnijā, plkst. 19:00 Teātra bārā (Lāčplēša ielā 26) ar klausītājiem un līdzdziedātājiem tiksies dziesminieks Valdis Atāls.
Dziesminieks Valdis Atāls uzstāsies „Teātra bārā"

Valdis Atāls vislabāk pazīstams kā mūziķis un dzejnieks, taču tikpat spilgti izpaužas arī glezniecībā un citās mākslās. Atāls pats apgalvo, ka nepavisam neesot talantīgs, vien zinot, "kā iekšēji jāatdodas, lai tiktu klāt savām enerģijām".

Atāls dzīvē ir optimistisks un humora pilns, taču dziesmās "skumjš kā grūsna tele kalna galā lietus laikā". Tomēr tas sasaucas ar daudzu klausītāju izjūtām, un viņam nekad netrūkst līdzdziedātāju. Dziesminieks atzīst: "Man patīk, ja manai balsij ir atbalss."

Māksliniekam nekad nepietrūkst runājamā, kurā ir gan trāpīgu aforismu birums, gan ironiskas parodijas un savdabīgā mērcē pasniegti atgadījumi. To visu dzirdēsim arī Teātra bārā.

Atāla dziesmas galvenokārt ir ar viņa paša un Egīla Bāra vārdiem. Dziesminieks līdz šim izdevis sešus dziesmu albumus un vienu dzejoļu un aforismu krājumu.

Dziesmu vakarus Teātra bārā rīko Austras biedrība, un tajos piedalās gan Latvijā pazīstami dziesminieki, gan jaunie talanti. Šis ir sezonas pēdējais pasākums, jo dziesmu vakari dodas vasaras brīvdienās, lai atkal pulcētu klausītājus rudenī.

Austras biedrība (http://austrasbiedriba.blogspot.com) dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Teātra bārs (http://www.teatrabars.lv/bars) ir radošo profesiju pārstāvju iecienīta atpūtas vieta, kur mājīgā gaisotnē pie dzēriena malka var nodoties nesteidzīgām sarunām.

Ieeja par ziedojumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV