Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgas Operas festivāls raisa ārvalstu mediju interesi

Guna Caune, 08.06.2011. 11:15

Ar Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) un Latvijas Nacionālās operas atbalstu 14. Rīgas Operas festivālu apmeklēs astoņi kultūras un mākslas žurnālisti no Apvienotās Karalistes, Vācijas, Francijas un Austrijas. Latvijas Nacionālās operas (LNO) izcilākos sniegumus novērtēs pārstāvji no Financial Times, Opera Now, Opera, Opernglas, Opernwelt, klassik.com, Opéra Magazine un Die Buhne. Rīgas Operas festivāls norisināsies no 8. līdz 19. jūnijam.

Rīgas Operas festivāls piedāvā līdzās LNO "zelta klasikai" un iepriekšējo sezonu interesantākajiem iestudējumiem apmeklēt trīs 2010./2011.gada jauniestudējumus: Džoakino Rosīni operu "Seviļas bārddzinis", Pētera Čaikovska operu "Jevgeņijs Oņegins" un Bruno Skultes operu "Vilkaču mantiniece". Operas cienītāji varēs novērtēt arī LNO repertuāra pērles jeb tā dēvēto "zelta klasiku": Riharda Vāgnera "Klīstošais holandietis", Džakomo Pučīni "Turandota" un "Madama Butterfly", kā arī Džuzepes Verdi "Aīda". Apmeklētājus priecēs arī pagājušo sezonu interesantākie Latvijas Nacionālās operas iestudējumi - Džakomo Pučīni "Triptihs" un Volfganga Amadeja Mocarta "Dons Žuans", savukārt 14.jūnijā festivāla koncertā tiks atskaņots Džuzepes Verdi "Rekviēms".

Pērn RTAB sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu un Tūrisma Attīstības valsts aģentūru Rīgas Operas festivāla laikā organizēja septiņu starptautiski augsti novērtētu kultūras un mākslas žurnālistu vizīti.

Rīgas Operas festivāls dibināts 1998.gadā un ir pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls Austrumeiropā. Tas kļuvis par vērtīgu tradīciju gan Latvijas publikai, gan citu valstu operas mīļotājiem. Festivāls ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem, piedāvājot jaunākos iestudējumus un lieliskus solistus.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV