Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Šonedēļ "Skaņu mežā" skanēs regejs, troksņu improvizācija un agrīnais džezs

Skaņu Mežs, 08.06.2011. 12:46

Ceturtdien, 9. jūnijā, no pulksten 21:30 "Skaņu meža" bāriņā/ierakstu veikalā Miera ielā 12 ar viegliem ritmiem izklaidēs Crystral Sound System. Crystral Sound System meitenes Antara un Lady Krii kopš 2005.gada ir veicinājušas regeja kultūru Latvijā ar priekšnesumiem, raidījumu "Stereosala" un Jamaikas mūzikas pasākumu sērijas "Riga Goes Ragga" organizēšanu. Duets spēlē Jamaikas dancehall un regeja iedvesmotus muzikālus kokteiļus (mash-ups) un elektronisko mūziku.
Šonedēļ "Skaņu mežā" skanēs regejs, troksņu improvizācija un agrīnais džezs

Piektdien, 10. jūnijā, plkst. 21:00 "Skaņu mežā" uzstāsies mūsu mazās valsts vienīgā trokšņu improvizācijas grupa ½ h ½ w ("PuseH PuseW"). Paši viņi sevi sauc par ezotērisku latviešu mūziku avangarda teātrim. Savā mūzikā ½ h ½ w pauž vispārēju nihilismu un materiālās eksistences bezjēdzību. Mentāli ietekmēti no hinduisma un sātanisma, kā arī no pēckara akadēmiskā dadaistu avangarda, grupas locekļi daiļradē attīsta savu teorētiski nepamatotu virzienu kā daunisms, kas virspusēji izpaužas ar sakāpinātu emocionalitāti, krasām noskaņu maiņām un atdarināšanu. Skaņa tiek veidota improvizācijas manierē, neievērojot vairumu muzikālu likumu un robežu. Reizēm arī tiek pieņemti muzikāli principi, kas robežojas ar pilnīgi kontrolētu un niansētu skaņu plūsmu, rezultātā radot emocionāli pretrunīgu un galēju haosa, tukšuma un bezjēdzības sajūtu vai meditatīvi mierpilnu dvēseles noskaņu.

Pēc ½ h ½ w uzstāsies Berlīnes grupa The Old Fish Jazzband. To veido talantīgi dažādu tautību mūziķi, kas ar raksturīgiem 1910.-20.gadu instrumentiem spēlē agrīnāko džezu, kas pazīstams ar apzīmējumiem ragtime un Dixieland. Tas dzima Ņūorleānā no blūza un nēģeru spirituāļiem etniskās segregācijas laikā. Mūsdienās ir arvien grūtāk sastapt šo unikālo stilu, kas netiek mācīts skolās un konservatorijās, bet jāapgūst no veciem ierakstiem, grāmatām un biogrāfijām. Par sevi mūziķi raksta, - "The Old Fish Jazzband ir vienreizēja jauna kompānija, kas no pagātnes atgriež veco džeza meldiņu ugunīgo un dzīvīgo enerģiju. Mēs jums ļausim iedomāties, ka esat atgriezušies 20.gados, šūpojot gurnus uz Misisipi tvaikoņa, kas piestājis Ņūorleānas ostā."

Savukārt sestdien, 11. jūnijā, no plkst. 21:00 vinila plates "griezīs" pieredzējušais dīdžejs Ze Ivarzz no novatoriskās mūzikas celmlaužu apvienības No Rest. Ar dīdžejošanu viņš sāka nodarboties 1990. gados pamatskolas diskotēkās Rīgā uz kasešu atskaņotājiem, bet 1998.gadā bija viens no leģendārā raidījuma "Vakara Ceļojums" veidotājiem, kas pilnībā veltīts IDM, downtempo un indie mūzikai - tajā laikā vienīgais tāda veida raidījums Latvijas Radio un ir dzirdams visā Latvijā.

2000.gadā kopā ar Ivaru Medni (dj Ivarx) un Tomu Liniņu (dj @toms) sāka iknedēļas 2 stundu radio programmu Signāls KNZ Radio (šobrīd NABA). Signāls skan arī šodien svētdienās 22:00-24:00 Radio NABA. Radioraidījumā tika aicinātas tādas zvaigznes kā Jimi Tenor (Warp, Sahko, Kitty-Yo), Monolake (Chain Reaction, Imbalance), Biosphere (Touch...), Smash TV (BPitch Control), Vladislav Delay (Chain Reaction, Mille Plateaux) u.c.

No 1999.gada - viens no No Rest Promotions dalībniekiem (kopā ar Ivaru Medni, Tomu Liniņu un Dimitriju Slesarevu). No Rest tika dibināts 1997.gadā. Tika organizēti neskaitāmi pasākumi, ieskaitot Barclay Art + Party, Barclay Dance Blend. Šajos pasākumos piedalījās AuxMen (430 West, PuzzleBox), Rob Rowland (D1), Eamonn Doyle (D1), Jimi Tenor (Warp, Sahko, Kitty-Yo), Cylob (Rephlex), DMX Krew (Rephlex), Pan sonic (Mute, Blast First, Sahko), Marschmellows (INFRACom!) u.c..

Sestdienas vakarā no plkst. 23:00 dīdžejos nopelniem bagātās pagrīdes izdevniecības "Tornis" boss Jānis Daugavietis. "Tornis" ir viena no vecākajām un nozīmīgākajām neatkarīgās mūzikas institūcijām Latvijā. Tā vēsture sākās 1991.gada pavasarī, kad Āgenskalna ūdenstornī mēģinājumu telpu iegūst grupa "Ir Bijuši Mati Un Izbijuši". Divdesmit gadu laikā ar "Torni" tā vai citādāk bijis saistīts liels skaits grupu – to skaitā Baložu Pilni Pagalmi un Kartāga, Smogs, Tukšā Muca, Sirke, Nāc Dilonīt Apsēdies (vēlāk - Dilonis), Nāves Instinkts, Shine On, Sarkanais Oktobris, Voiceks, Līksmā Masturbācija, Yulunga, Depo, Bērnības Milicija, Mazie Smirdīgie Kociņi, Bērnības Milicija, Baložu Pilni Pagalmi, Čuguna Radiators, Nepilngadīgā Anna un Laimdota.

Kā ierasts, sestdien interesenti arī ir aicināti nākt un apmainīties ar ierakstiem – no plkst. 18:00 līdz 21:00.

Ieeja sarīkojumos bez maksas.

Publicitātes foto, Crystral Sound System

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV