Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Takas" saulriets 15 metrus virs zemes

Kafejnīca "Taka", 09.06.2011. 11:36

Jau šovakar plkst. 19.00 notiks otrais "Takas" muzikālais vakars uz VEF Mākslas Centra jumta. Smooth jazz apvienībai Daydream un DJ-iem Sound Meccano un Contour piepulcējušies The Old Fish Jazzband no Berlīnes.
"Takas" saulriets 15 metrus virs zemes

Grupa The Old Fish Band darbojas Berlīnē un radusies, apvienojoties dažādu tautību un dažādas jomas pārstāvošiem talantīgiem mūziķiem. Liekot lietā instrumentus, kurus izmantoja pagājušā gadsimta sākumā, tiek atskaņots agrīnākais džezs pasaulē, kuru tajā laika sauca ragtime un Dixieland. Tā pirmsākumi meklējami Ņuorleānā, un tas radies no blūza un melnādaino mūziķu spirituellām. Mūsdienās šo unikālo stilu ir aizvien grūtāk sastapt – to nemāca ne skolās, ne universitātēs – tas jāapgūst katram pašam no veciem ierakstiem un grāmatām.

Trio Daydream radās 2010. gada oktobrī, kad kopīgā dziesmā ieskanējās Rūtas ekspresīvais balss tembrs, Alises maigie klavieru taustiņi un Laumas akustiskās ģitāras ritmi. Ātri tapa gan populāru džeza tēmu, gan mūsdienās radītu dziesmu kaverversijas, mēģinājumiem sekoja uzstāšanās un koncerti. Šobrīd Daydream spēlē relaksējošu akustisko mūziku džeza noskaņas, pieaicinot dažādus mūziķus eksperimentālam skanējumam. Pēc šī koncerta meitenes plāno doties radošā atvaļinājumā, lai radītu savu oriģināldziesmu programmu.

Projekts Sound Meccano, ar Rostislavu Rekutu priekšgalā, jau kopš 2003. gada eksperimentē ar elektonisko, elektro-akustisko un akustisko instrumentu interferencēm un kopš 2004. gada veido sadarbību ar Evgeniy Droomoff. Kopā ar Kanādas video mākslinieku DelRay 2005. gadā tika radīts multimediāls darbs Volokno. Rostislavs katru nedēļu dzirdams mūzikas jaunumu raidījumā Skaņas Konstruktors RADIO NABA 93.1 FM ēterā (sadarbībā ar Deutsche Welle).
Contour agri sāka eksperimentēt skaņu pasaule, izmatojot datora sniegtās iespējas, piedaloties dažādos kopprojektos ar Latvijas un ārvalstu mūziķiem. Contour ir viens no leibla Kolka Music (Discogs.com/label/Kolka+Music) dibinātājiem, pašlaik strādā arī Dinamic Records Studio (DynamicRecords.lv) un ir viens no oficiālajiem Ableton (Ableton.com) speciālistiem Latvijā.

Vakara piedāvājumu papildinās kafejnīca TAKA ar mini grillbāru un Citas garšas vēstniecība.

Iepriekšējais Takas džeza vakars notika 26. maijā kopā ar Retro Limited mūziķiem, kur koncertu baudīja plašs klausītāju loks. Šos miera un labsajūtas mirkļus kafejnīca Taka ir nolēmusi turpināt, un nu uz VEF jumta kāps katru ceturtdienas vakaru. Ar daudzveidīgām performancēm viesos tiks aicināti dažādi mūziķi un mākslinieki.

Nākamais pasākums plānots 16. jūnijā kopā ar dzejas un mūzikas sintēzes projektu Orbita. Sīkāka informācija sekos.

Ieeja bez maksas.

Skanīgam ievadam:
Daydream: www.draugiem.lv/daydream
DJ Sound Meccano: http://www.myspace.com/soundmeccano
Contour: www.SoundCloud.com/Contour
The Old Fish Jazzband: http://www.myspace.com/oldfishjazzband

26. maija Džeza vakara foto un jaunumi: www.pataku.wordpress.com

VEF Mākslas centrs: http://www.totaldobze.com

Publicitātes foto, Trio Daydream

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV