Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Publicēts „PeR VARI" mūzikas video

Daiga Eilande, 09.06.2011. 13:29

Grupa „PeR" piedāvā video dziesmai, kuras sacerēšanā un ieskaņošanā piedalījies Mārtiņš Freimanis.
Publicēts „PeR VARI" mūzikas video

2009. gadā, kad bija pabeigts darbs pie dziesmas „Bums", Mārtiņš Freimanis teica, ka uz tādas nots viņš labprāt turpinātu darbu pie nākamā PeR gabala, taču Freimja (Mārtiņš Freimanis) „dziesmu kastītē" otra tik vasarīga dziesma neatradās. Iespējams, tādēļ studijā uz vietas, saliekot vairākas galvas kopā, radās dziesma „PeR VARI", kurā vērojams Mārtiņa paraksts, gan melodijā, gan tekstā par mākoņiem, lietu un spēcīgām emocijām, kā arī Mārtiņa iespēlētajā klavieru solo.

Filmējot mūzikas video dziesmai „PeR VARI", grupa izvēlējas ceļu, kuru puišiem bija ieteicis Kristaps Streičs, PeR ir pašpietiekama grupa, kas Latvijas mūzikā ir ienesusi revolūcionāru mūzikas stilu, gan ar izpildījumu, gan ar savu attieksmi. Drosmīgi, jauni puiši, kuri nebaidās eksperimentēt ne tikai mūzikā, bet arī savu dziesmu video materiālos.

Dziesmas „Bums" mūzikas video pierādīja šo atziņu. „Vienas kameras" video, dabisks – tikai PeR stilam atbilstošs vizuālais traktējums, kas nav samākslots, nav pārpildīts ar tehniskām lietām, nepiesātina bildi ar filmas sižetu par konkrēto tēmu, ir tieši tas, kas 100% atbilst PeR mūzikas izpildījumam. Vienvārsakot – tas ir PeR, jauni puiši, jaunas idejas, netradicionāls, avangardisks skatījums uz pasauli un mūziku tajā.

Šī ideja tika turpināta arī „PeR VARI" mūzikas video. Jauna ideja, „vienas kameras" bilde, izaicinājums sev pašiem – vai ir iespējama spēle ar gaismām, kas nav profesionālas skatuves, šovu gaismas, bet ir vienkāršas eglīšu, dekoratīvās lampiņas?

Skatoties „PeR VARI" mūzikas video, PeR šo spēli piedāvā visiem mums, klausies dziesmu, bet acis uztvers mazo lampiņu gaismas spēli, kas, nemanot, liek iesaistīties skaņas un gaismas simbiozē.

„PeR VARI"
Mūz./lirika Mārtiņš Freimanis, Ralfs Eilands,
Režija, montāža Ralfs Eilands,
Operātors Ralfs Eilands, Edmunds Rasmanis,
Izpildītāji PeR, Rinalds Biķernieks, Artūrs Spila

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV