Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Nomeansno" koncerts "Nabaklab"

Edgars Āboliņš, 10.06.2011. 09:41

19. jūnijā klubā "Nabaklab" koncertēs Kanādas pankroka grupa "Nomeansno", kolektīvu iesildīs viesi no Maķedonijas - grupas "XaXaXa" un „Bernay's Propaganda".
"Nomeansno" koncerts "Nabaklab"

Leģendārā Kanādas punk grupa "Nomeansno", kuru sastāvu veido trīs vīri, apvienojās tālajā 1979. gadā un, kaut gan nekad nav guvuši masu kultūras atzinību, mūsdienās tiek uzskatīti par vieniem no 1980. gadu pankroka inovatoriem. Jau savos pirmajos ierakstos "Nomeansno" parāda iespaidīgu instrumentālās mūzikas tehniku, kas reti izmantota punk mūzikā, turklāt grupa manāmi ietekmējusies arī no džeza mūzikas. Iespējams, tādēļ "Nomeansno"" tiek uzskatīti par math rock mūzikas novirziena pamatlicējiem.

Grupa joprojām uzskata, ka labākās dienas vēl ir priekšā un regulāri dodas garās koncerttūrēs pa Eiropu un Ziemeļameriku.

Par grupas iesildītājiem izvēlēta Maķedonijas pankroka apvienība "Bernay's Propaganda", kas Rīgā viesojas jau otrreiz un savā mūzikā apvieno tradicionālu pankroku ar dance mūzikas dvesmām. „Bernay's Propaganda" bieži spēlējuši kopā ar "Nomeansno", savukārt pašu mājās ir viena no populārākajām pankroka mūzikas grupām. Šoreiz viņi līdzi ņem arī savus tautiešus „XaXaXa".

19. jūnija koncerts sāksies 20:00, ieejas maksa - Ls 3.50, "Nabaklab" atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

Publicitātes foto, "Nomeansno"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV