Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgas Domā skanēs "Vakara lūgšana"

Rinta Bružēvica, 10.06.2011. 13:25

Rīgas festivāla koncertā „Vakara lūgšana" 16. jūnijā Rīgas Domā pl. 20.00 dzirdēsim dzidra soprāna balss īpašnieci - Guntu Davidčuku, mūziķi ar sapņaini liegu un lokanu saksofonbalsi - Arti Sīmani un vienu no Latvijas izcilākajām ērģelniecēm - Kristīni Adamaiti.
Rīgas Domā skanēs "Vakara lūgšana"

Koncertam Rīgas Domā trio izvēlējies dažādu komponistu mūziku. Tikai ērģeļu balsīs izskanēs Maijas Einfeldes lūgšana "Ave Maria", Pētera Vaska spēcīgi apliecinošais opuss "Te Deum", kā arī divu ērģelnieku opusi, kas veidoti, par pamatu ņemot luteriskās sakrālās mūzikas klasiku: Aivara Kalēja „Tokāta par korāli „Gods Dievam augstībā"" un Ata Stepiņa „Prelūdija un fūga par korāli „Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils"". Koncertā būs iespēja dzirdēt arī Riharda Dubras, Andreja Selicka, Andra Vītoliņa, Gaļinas Grigorjevas mūziku, kā arī pasaulē arvien pieprasītākā komponista Ērika Ešenvalda kompozīcijas – „O salutaris hostia" un „Dāvida dziesmas", kas komponētas tieši šiem mūziķiem.

Ēriks Ešenvalds par „Dāvida dziesmām": „Svētajos Rakstos, lasot Dāvida psalmus, iepazīstu dziesminieku, kam nav svešas nedz bailes vai neziņa, nedz arī dusmas. Tomēr viņa izmisumam un cilvēciskajam vājumam pāri sniedzas paļaušanās uz to Kungu. Dāvida dziesmas ir gaišuma caurstrāvoti dziedājumi – sirds siltuma un atklātības lūgšanas."

Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzes" kasēs un Rīgas Domā.

Publicitātes foto, Gunta Davidčuka

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV