Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Uzvedums bērniem „Saules karalis un Rožu krūms" Rundāles pilī

Rinta Bružēvica, 13.06.2011. 16:22 | komentāri (1)

Senās mūzikas festivāla organizatori „Latvijas Koncerti" aicina bērnus 9. jūlijā uz Rundāles pili, kur notiks uzvedums „Saules karalis un Rožu krūms". Mazie apmeklētāji varēs iejusties Francijas karaļa Luija XIV, saukta par Saules karali, galma dzīvē, kurā skanēja mūzika, spēlēja teātri, virmoja īsts deju karuselis, kur baleta izrādēs pats karalis dejoja galvenās lomas.
Uzvedums bērniem „Saules karalis un Rožu krūms" Rundāles pilī

Plkst. 12.00 pils pagalmā bērniem būs iespēja sagatavoties tikšanās reizei ar karali - nogrimēties, radošajās darbnīcās mākslinieku vadībā darināt vēdekļus, karaļa kroņus un rozes.

Plkst. 13.30 pils Baltajā zālē Saules karalis gaidīs savus viesus uz pieņemšanu. Saules karaļa lomā iejutīsies pazīstamais horeogrāfs Agris Daņiļevičs, bet viņa kundze – karaliene būs seno deju speciāliste Guna Ezermale. Stāstā par Saules karali īpaša loma būs Lakstīgalai (jaunais soprāns Maija Tutova) un Rožu krūmam (Jānis Ķirsis). Taču, pateicoties kādam pils „iemītniekam", smieklīgi pārpratumi sagaidīs Saules karaļa lūgtos viesus - nakts feju (LNO soliste Evita Zālīte) un Mēnesi (Ints Teterovskis).

Karaļa galmā par mūziku rūpēsies orķestra „Collegium Musicum Riga" solisti un koris „Collegium Choro Musici Riga". Viesus priecēs arī seno deju grupa „Kurzemes galma balets".

Uzveduma producente Karina Bērziņa aicina: „Mazos klausītājus lūdzam ierasties uz pasākumu ar jau mājās uzzīmētu, izveidotu, pagatavotu Sauli (pretī ņemsim visus darinājumus), kas labi noderēs koncerta finālā Saules karaļa sumināšanā. Lūdzam vecākus īpaši padomāt, kā saģērbt savus mazos lolojumus atbilstoši pils etiķetei – tērpā jāparādās kaut nelielam, bet senatnīgam akcentam".

Tā kā Senās mūzikas festivāla uzvedums bērniem „Saules karalis un Rožu krūms" notiek Baltajā zālē, vietu skaits ir ierobežots.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs.

Sīkāka informācija par pasākumu - Karina Bērziņa 29 55 23 28, 67205489

www.latvijaskoncerti.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV