Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Ielīgošana ar „Dzelzs vilku" Andrejsalā – jau ceturto gadu

andrejsala.lv, 14.06.2011. 09:18

Otrdien, 21. jūnijā, Andrejsalas Tirgus laukumā Latvijā plaši pazīstamā rokgrupa Dzelzs vilks uzstāsies tradicionālajā ielīgošanas pasākumā Jaunie Jāņi.
Ielīgošana ar „Dzelzs vilku" Andrejsalā – jau ceturto gadu

Grupas Dzelzs vilks mūsdienu tautas mūzika un latviešu tradīcijas jau kopš 2007. gada apvienojas unikālā Rīgas pilsētas ielīgošanas tradīcijā Jaunie Jāņi. Pasākums jau trīs vasaras pēc kārtas pulcējis ievērojamu skaitu apmeklētāju, ikreiz piedāvājot novatorisku tradicionālās kultūras iedzīvināšanu pilsētas vidē, Andrejsalā.

Grupa Dzelzs vilks piedāvās mūsdienīguma un tradīciju sakausējumu līdz šim nedzirdētas oriģinālmūzikas un tautasdziesmu tekstu skaņas celiņā. Kā priekšnesumam tā muzikālajam materiālam krāsas pievienos profesionāli operas solisti jeb apvienība Trīs tenori – Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis un Guntars Ruņģis, kas izpildīs īpaši viņu balsīm veidotus aranžējumus jau pazīstamām un arī jaunām Dzelzs vilka mūsdienu tautas mūzikas dziesmām. Mūzikā tiks savdabīgi sintezētas nerātno dainu noskaņas, tenoru radītais klasiskais sentiments un Dzelzs vilka rokenrols. Skaņu ritmos tam visam pievienosies DJ Egons Reiters, miksējot dzirdēto ar etno un pasaules mūziku.

Iecerēts gaišs un priecīgs, enerģētiski uzlādējošs priekšnesums ar domu par tradīcijām mūsdienās un paaudžu veselīgu mijiedarbību.

Pasākums Andrejsalā 21. jūnijā sāksies pulksten 20.00 ar postfolka grupas Miglas asni uzstāšanos un ugunskura iededzināšanu, kam sekos Dzelzs vilka priekšnesums, kas ar mūsdienīgiem līdzekļiem stāstīs par tautas tradīcijām.

Šogad pirmo reizi projekts Jaunie Jāņi tiks rīkots arī Valmiermuižas pils parkā, kas pasākumu uzņems piektdien, 17. jūnijā (plašāka informācija – www.dzelzsvilks.lv).

Organizatori: grupa Dzelzs vilks sadarbībā ar aģentūru Pareizā ķīmija un SIA Valmiermuižas alus.

Atbalstītāji: Rīgas dome, Valmiermuižas alus, Valmieras pilsēta, Burtnieku novads, andrejsala.lv, RJK, AS Diena, inbox.lv, studentnet.lv, 1188.lv, SWH Vidzeme.

Foto: "Jaunie Jāņi 2008" Andrejsalā, (c) Aigars Červinskis, andrejsala.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV