Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Festivāls LABA DABA 2011 izziņo grupu sarakstu

Elīna Šleinere, 16.06.2011. 11:38

Starptautiskais mūzikas festivāls LABA DABA 2011. gadā iepriecinās savus klausītājus ar vairāk nekā 55 mūzikas grupām un DJ apvienībām. Festivālā ausis priecēs regejs, etno-folks, roks, elektro un cita laba mūzika.
Festivāls LABA DABA 2011 izziņo grupu sarakstu

Festivālā uzstāsies viesi: ZION TRAIN (Lielbritānija), VAVAMUFFIN (Polija), SPIRITUAL FRONT (Itālija), SPANXTI (Lietuva), ANKYLYM (Krievija), PAPRIKA KORPS (Polija), OLD HORNED SHEEP (Krievija), ST. PETERSBURG SKA-JAZZ REVIEW (Krievija), MARKSCHEIDER KUNST (Krievija), OTAVA YO (Krievija), DJ Zihno (Portugāle)

Pašmāju skatuvi pārstāvēs TRIBES OF THE CITY, 19 GADI PIRMS SĀKUMA, BALOŽU PILNI PAGALMI, UFO un estrādes apvienība KAIJA, LOUIE FONTAINE & STARLIGHT SEARCHERS, Nils Īle & AFRO AMBIENT piedaloties SOUND RELIGION, EXIT, TUMORS, VOICEKS VOISKA, STRIĶIS, SATELLITES LV, APOFEOZ SOUNDSYSTEM, HMP?, ALIS P, DZELZS VILKS, INOKENTIJS MĀRPLS, DAS SONNTAGS LEGION, OBSCURUS ORBIS, LAIKSNE, KOKLE, SAUCĒJAS, ĒNU KALEIDOSKOPS, ZIG ZAG, NOHOW, BACKFLOW, VĪTERI, RŪSA, KASPARS DIMITERS, 7 PIEAUGUŠI VĪRIEŠI, SOUNDARCADE, ORANŽĀS BRĪVDIENAS, ALL DAY LONG, BĒRNĪBAS MILICIJA. Plaši tiks pārstāvēta DJ programma.

Pirmo reizi Latvijā uzstājas leģendārā britu reggae un dub mūzikas apvienība ZION TRAIN, kas radusies Oksfordā 1988. gadā un tiek uzskatīta par novatoriem savā žanrā, pirmo reizi apvienojot dub ar acid house un citiem savam muzicēšanas stilam netipiskiem mūzikas novirzieniem, kā arī iekļūstot Lielbritānijas indie mūzikas topos. ZION TRAIN albums „Live as one" 2007. gadā ieguva „Jamaican reggae grammy" balvu.

Arī ST. PETERSBURG SKA-JAZZ REVIEW Latvijā uzstāsies pirmo reizi! Grupa, kas 2000. gadā radās kā leģendārās apvienības „Leningrad" dalībnieku blakusprojekts, ātri vien izveidojās par veiksmīgu un patstāvīgu ansambli, kas līdz šim izdevuši 4 albumus un, lai arī 2008. gadā piedzīvojuši pamatīgas sastāva maiņas, turpina aktīvi koncertēt. Daudziem grupas faniem liekas, ka minētās izmaiņas grupu padarījušas pat labāku nekā tās pirmsākumos, kad tajā galvenokārt spēlēja „Leningrad" un „Spitfire" mūziķi.

MARKSCHEIDER KUNST no Sanktpēterburgas viennozīmīgi ierindojami starp populārākajiem Krievijas ska māksliniekiem, lai arī viņu izpildīto mūziku nav iespējams ielikt konkrētos rāmjos – grupas dziesmās saklausīsiet reggae, ska, soukous, socca un rokmūzikas ietekmes. Klausoties šo mūziku, jūs nepametīs apjausmas par to, kuru valsti mūziķi pārstāv. Šī 8 cilvēku apvienība radusies teju pirms 20 gadiem un Latvijā vienīgo reizi koncertējusi pirms 6 gadiem. LABAS DABAS klausītājus grupa iepazīstinās ar jaunāko albumu "Utopia".

Informējam, ka LABA DABA turpina ieviesto tradīciju - katru gadu piedāvāt kādu īpašu, sen nedzirdētu pašmāju mūzikas grandu uzstāšanos! Piemēram, festivālā ar ekskluzīviem koncertiem uzstāsies grupas „19gadi pirms sākuma" un UFO ar estrādes apvienību "Kaija". Grupas koncertēja jau 80ajos gados un festivālā piekrita uzstāties ar īpašām koncertprogrammām.

19 GADI PIRMS SĀKUMA radās 1988.gada 3.janvārī Rīgā, satiekoties Ingunai Černovai un Daiga Mazvērsīte, lai sagatavotu Ingunas mūzikas programmu avangarda mākslinieku izstādei. Daiga spēlēja taustiņinstrumentus, Inguna labi pazina Viesturu Slavu (taustiņi, ģitāra, programmēšana, aranžējumi) un Ilgvaru Rišķi (sitamie instrumenti, programmēšana), kuri labprāt piekrita piedalīties projektā. Ingunas arsenālā bija flauta, fagots, saksofons un ģitāra, bet galvenais – viņa dziedāja un sacerēja mūziku un tekstus.

Estrādes apvienības KAIJA pirmsākumi saistāmi ar Kaspara Upaciera jeb Ufo aizraušanos ar diskotēku rīkošanu un vadīšanu jeb, precīzāk, ar laiku, kad daudzi dīdžeji sāk dziedāt un dibināt savus ansambļus. Tā 80.gadu beigās Ufo ar Lielvārdes muzikantiem izveido estrādes apvienību.

„ Ar festivāla LABA DABA citu aktivitāšu programmu var iepazīties festivāla mājas lapā www.labadaba.lv, tā vēl tiks papildināta ar jaunām radošām un atraktīvām aktivitātēm", stāsta festivāla organizatori pasākumu aģentūra PAREIZĀ ĶĪMIJA un Latvijas Universitātes Radio NABA

Festivāls norisināsies no 5. līdz 7. augustam Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā.

Aicinām LABADABA cienītājus līdz festivālam iegādāties ieejas biļetes par īpašām cenām. Draudzīgs piedāvājums pusaudžiem no 12 līdz 18 gadiem – cena Ls 9,00. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas. Biļetes pieejamas visās biļešu servisa kasēs, www.bilesuserviss.lv. un mūzikas klubā NABAKLAB.

Festivāls cilvēkiem, kas pagriež pasauli!

www.labadaba.lv

Publicitātes foto, Markscheider Kunst

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV