Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Auļi" koncerttūri "Etnotranss" noslēgs Turaidā

Edžus Arums, 16.06.2011. 12:08

Vasaras Saulgriežu naktī, 21.jūnijā, Turaidā notiks bungu un dūdu grupas "Auļi" koncertu tūres noslēguma koncerts. Ieeja koncertā bez maksas.
"Auļi" koncerttūri "Etnotranss" noslēgs Turaidā

Pēc aizvadītās pirmās grupas tūres visos Latvijas novados, "Auļi" noslēdzošo koncertu sniegs brīvdabā. Tas ļaus skatītajiem pilnīgāk izprast koncertu idejisko vīziju, baudīt bungu un dūdu mūzikas mītiskā spēka un gada īsākas nakts enerģētikas simbiozi.

Sekojot jaunā albuma "Etnotransa" stāstam/vīzijai, klausītājiem būs aizraujoša iespēja doties iniciācijas ceļojumā pazemē, zemapziņā, kur notiek tikšanās ar mītiskām būtnēm, kaislību izdzīvošana un spēkošanās, un galu galā atgriešanās šajā pasaulē jau ar citām zināšanām un spēku. "Etnotransa" stāsts ir tapis sadarbībā ar rakstnieci Laimu Muktupāvelu.

Koncerts notiks Vasaras Saulgriežu nakts ietvaros, Turaidas muzejrezervātā, 21.jūlijā plkst.00.30, kurā būs iespējams baudīt dažādas Jāņu tradīcijas, kas balstītas uz latvisko dzīvesziņu, piemēram, rotaļas, sadziedāšanās, uguns un ūdens rituālus.

Bungu un dūdu grupas "Auļi" jaunais albums "Etnotranss" jau atzinīgi novērtēts kritiķu vidū un godalgots ar Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu un Folkloras godu balvu. Paši "Auļi" jauno albuma ideju raksturo tā: "Etno - zināt, just, atcerēties no kurienes nākam. Transs - cita pasaule tepat. Vīzija, redzējums, ceļojums."

"Etnotransa" koncertā skanēs arī skaņdarbi un dziesmas no iepriekšējiem "Auļu" albumiem "Sendzirdēju" un "Auļos...".

www.auli.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV