Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Par spīti lietiem gaidāms "Takas" saulriets

Taka, 16.06.2011. 16:59

Jau šodien, lai vai kādi vēji pūtīs un lieti līs, sākot no plkst. 19.00 ikviens tiek gaidīts VEF Māksla centrā, ja ne uz jumta, tad stāvu zemāk - galerijā. Šoreiz 15. metrus virs zemes kāps dzejnieku, mākslinieku, mūziķu, fotogrāfu un mēdiju mākslinieku apvienība Orbīta, kuri uzstāsies ar FM dzejas performanci. Pēc tam DJ Selfish un TAKAS mini grillbārs.
Par spīti lietiem gaidāms "Takas" saulriets

Dzejnieku grupa Orbīta prezentēs FM dzejas performanci, kur ar raidītāju starpniecību mākslinieki liks skanēt savam balsīm radioaparātu FM frekvences viļņos .

Orbīta – radoša krievu dzejnieku, mākslinieku, mūziķu, fotogrāfu un mediju mākslinieku apvienība. Projekts aizsācies 1999. gadā Rīgā. un kopš pastāvēšanas sākuma Orbīta izdevusi vairākus literāri mākslinieciskus izdevumus, kuros literatūra veido aktīvu dialogu ar vizuālajām mākslām. Viens no 2009. gada izdevumiem: almanahs Orbīta 5 – pārstāv dzejas un grafikas māksliniekus no Baltijas un citam valstīm. Orbīta vairākus gadus Rīgā rīkojusi starptautisku dzejas video un literatūras mediju mākslas festivālu Word in Motion (2001, 2003, 2007), izdevusi 2 diskus ar dzejas video klipiem (VHS- 2001.gadā, DVD 2005), laidusi klajā bilingvālus (krievu-latviešu) dzejas krājumus, kā arī unikālu Latvijas mūsdienu krievu dzejas antoloģiju un citas grāmatas. Orbīta aktīvi piedalās gan Latvijas kultūras dzīvē, gan ārpus tās (Berlīnes poētiskā video festivālā Zebra, Maskavas Dzejas biennālē, festivālā Ars Poetica Bratislavā, TARP Viļņā, Prāgas Svet Knihy, Gēteborgas Starptautiskajā grāmatu gadatirgū u.c.). Orbītas rīkotie pasākumi un izdotie darbi ieguvuši dažādus apbalvojumus: Latvijas Rakstnieku savienības Literatūras gada balvu (2005), Dzejas dienu balvu (2007), Gada balvu fotogrāfijā (2006) un balvu par labāko izstādi (2007), Gada balvu par skaistāko grāmatu (2001), MAP grāmatu dizaina balvu (2009) u.c.

Par vakara oriģinālo skanējumu rūpēsies DJ Selffish jeb Andrejs Eiguss ar datorā radītas mūzikas un mikrofonu ierakstu harmoniju. Selffish mūzikā saspēlējas kaiju klaigas, maigas klavierstīgas un viegls ritms, veidojot ambientu atmosfēru telpā un skaņā. Viņa mūzikas daudzajos slāņos slēpjas unikāli sīkumi, kas iegūti oriģinālos skaņas ierakstos brīvā dabā. Pēc laikietilpīgas skaņas apstrādes skaņdarbi atriežas pie to iedvesmotājiem - apkārtējiem cilvēkiem, lai dalītos iegūtajos pārdzīvojumos, pieredzē un iegremdētu Tevi citā, smalkā skaņas dimensijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV