Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kristīne Opolais debitēs Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā

Liene Jakovļeva, 20.06.2011. 09:47

25. jūnijā soprāns Kristīne Opolais ar titullomu Džakomo Pučīni operā „Madama Butterfly" debitēs Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā.
Kristīne Opolais debitēs Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā

Šajā iestudējumā, kurā viņa aizvietos iepriekš pieteikto soprānu, Kristīni Opolais varēs dzirdēt četrās izrādēs – 25.un 29. jūnijā, kā arī 2. un 4. jūlijā.

Šis būs operas „Madama Butterfly" atjaunojums, kas top kā kopprojekts kopā ar Barselonas „Gran Teatre del Liceu". To veido režisoru tandēms Patriss Korjē (Patrice Caurier) un Moše Leizers (Moshe Leiser).

Izrādes diriģēs Andris Nelsons, bet Kristīnes Opolais skatuves partneri būs Džeimss Valenti (James Valenti), kurš dziedās Pinkertona lomu, Helēne Šneidermane (Helene Schneiderman) kā Suzuki un Entonijs Maikls Mūrs (Anthony Michaels-Moore), kurš iejutīsies Šārplesa tēlā.

Par darbu pie iestudējuma Kristīne Opolais stāsta: „Koventgārdena operā jūtos lieliski – cieņa un uzmanība no ikkatra tur strādājošā ir ārkārtīgi augstā līmenī. Ar režisoru tandēmu man izveidojušās ļoti labas attiecības, bet detalizēts darbs galvenokārt notiek ar režisoru Moši Leizeru. Mēģinājumu grafiks bijis ļoti saspringts, jo divās nedēļas bija jāatjauno iestudējums, kas uz Koventgārdena skatuves nebija rādīts vairākus gadus. Jūtos kā darbā pie jauniestudējuma, jo man tika šūti jauni tērpi – četri brīnišķīgi kimono, kā arī veidota fantastiska parūka. Iestudējums ir ļoti tradicionāls, tajā ievērotas senās japāņu tradīcijas un vissmalkākās detaļas kostīmos, parūkās un kustībās, kuru apguve aizņēma ļoti daudz laika. Protams, ļoti īpaši ir tas, kas izrādes diriģē Andris Nelsons. Savu pirmo Čo-Čo-sanu gatavoju un dziedāju Rīgā tieši Andra vadībā, kas tagad mums dod zināmu brīvību muzicēšanā, un tieši Pučīni mūzikā jūtam viens otru vislabāk. Vislabākos vārdus varu teikt par saviem skatuves partneriem – Džeimss Valenti var lepoties ar skaistu, romantisku lirisku balsi un 2 metru garu augumu, tāpēc viņam līdzās es tiešām izskatos kā trausla 15 gadus veca meitenīte. Arī Šārplesa lomas atveidotājs Entonijs Maikls Mūrs ir ļoti atsaucīgs partneris, bet ar Helēnu Šneidermani bijām jau pazīstamas kopš operas „Jevgeņijs Oņegins" iestudējuma Valensijas operā, kur viņa dziedāja Larinas lomu. Esmu no sirds aizkustināta un ļoti pagodināta, ka Koventgārdena operas vadība manai debijai uzticējusi tik fantastiski skaistu, bet vienlaikus grūtu lomu."

Jāatzīmē, ka 2. jūlija „Madama Butterfly" izrādi translēs BBC Radio 3.

Pēc debijas izrādes Londonā Kristīne Opolais atgriezīsies Minhenē, lai dziedātu titullomu Antonīna Dvoržāka operā „Nāra".

Publicitātes foto, Kristīne Opolais

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV