Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Ar koncertu Rīgā viesosies „Sansara" no Krievijas

Edgars Āboliņš, 20.06.2011. 16:38

3. jūlijā klubā "Nabaklab" koncertēs grupa „Sansara" no Jekaterinburgas. Mūziķi koncertā kā īpašus viesus aicinājuši piedalīties arī savus draugus „Mars needs lovers", kas bieži sadarbojušies arī ar grupu „Mumiy troll" un citām populārām Krievijas mūzikas apvienībām.
Ar koncertu Rīgā viesosies „Sansara" no Krievijas

Aprakstīt vārdos „Sansara" mūziku nav viegli. Lai definētu savas daiļrades stilu, mūziķi izdomāja terminu „eksistenciālais disko", kas viņuprāt, visprecīzāk raksturo grupas ieturēto muzikālo estētiku.

Kopš savas rašanās 90. gadu beigās, „Sansara" vairakkārt mainījuši gan grupas sastāvu, gan skanējumu: laika gaitā tajā saplūdis romantisks electropop, minimālistisks post-punk un klasiska indie roka skaņas. Grupa bieži izmanto arī pop un rokmūzikas grupām neraksturīgo spoken word izteiksmes līdzekli, vienlaicīgi eksperimentējot ar dažādiem trokšņiem un ambientām skaņām.
Rīgā „Sansara" ieradīsies neparastā sastāvā – kolektīvu papildinās elektroniskās mūzikas projekts "Mars Needs Lovers".

„Sansara" un „Mars Need Lovers" Krievijas presē bieži parādās kā krievu oriģinālās mūsdienu mūzikas virziena pirmrindnieki. Pašlaik Krievijā veidojas neatkarīga muzikāla virzība, kurai raksturīga jaunas mākslinieciskās un muzikālās valodas meklēšana.

Radio NABA raidījuma „Radio polka" vadītājs Romāns Šmeļovs par 3. jūlija koncertu saka: „Abu kolektīvu vienotais skanējums dod iespēju iepazīties ar labāko un aktuālo no tā, kas pašlaik notiek uz Krievijas populārās mūzikas skatuves".

"Nabaklab" atrodas Rīgā, Zigfrīda Annas meierovica bulvārī 12, koncerta sākums 20:00

www.sansara.ru
http://vimeo.com/sansara/videos

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV