Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Šovakar Dzelzs Vilka Jaunie Jāņi Andrejsalā

Baiba Ozoliņa, 21.06.2011. 12:21

Šovakar no plkst. 20.00, Rīgā, Andrejsalā jau ceturto reizi ar Rīgas Domes atbalstu un grupas „Dzelzs vilks" ziņu notiks ielīgošanas pasākums „Jaunie Jāņi 2011". Debesis saulgriežos solās būt skaidras. Ieeja bez maksas.
Šovakar Dzelzs Vilka Jaunie Jāņi Andrejsalā

Lai svētki labi izdotos, svarīgi tos labi sagaidīt. To latvieši allaž zinājuši. Šajā nedēļas nogalē un līdz pat pašam zāļu vakaram visa Latvija un Rīga ielīgo. Pār gadskārtu nākošajam Jānītim šķiet īpaši svarīga cienīga sagaidīšana. Pa savam sazinoties ar Dzelzs Vilku, viņš īpaši piekodināja, lai Andrejsalā sanāk daudz ļaužu un muzikālā programma līdzīgi ka jāņuguns ir aktīvi atraktīva, jaudīgi dzirksteļojoša, vienlaikus nepiemirstot par neratnībām un tautisku sentimentu, lai pat rēnais pilsētas bruģis kļūst priecīgs.

„Dzelzs vilks" uzdevumu uztvēra ļoti nopietni un rūpīgi, sakausējot dainu gudrības un orģinālmūzikas skaņas, veidoja pasākuma programmu. Kā priekšnesumam tā muzikālajam materiālam savas krāsas solījās pievienot profesionālie operas solisti, saukti "Trīs tenori" - Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis un Guntars Ruņģis, kas izpildīs īpaši viņu balsīm veidotus aranžējumus jau pazīstamām un arī jaunām Dzelzs Vilka mūsdienu tautas mūzikas dziesmām. Nerātno dainu noskaņas, tenoru radītais klasiskais sentiments un „Dzelzs Vilka" rokenrols - tā īsumā raksturojams pasākuma saturs. Turklāt, skaņu ritmos visam klāt nāks DJ Egons Reiters, miksējot dzirdēto ar etno un pasaules mūziku. Savukārt iesākumā sanākušos un gaidīt gaidošos uzmundrinās postfolka grupa „Miglas Asni".

Priekšnesums būs gaišs, priecīgs, enerģētiski uzlādējošs kā lielam tā mazam un rosinās domāt par tradīcijām mūsdienās. Par tukšiem vēderiem un izslāpušām dvēselēm gadās arī Čarlstons un Valmiermuižas Alus Darītava.

Precīzāk laikā:

20.00 sākums, ugunskura iedegšana, postfolka grupa „Miglas Asni"

21.00 „Dzelzs vilka" priekšnesums

noslēgumā līdz 23.00 DJ Egons Reiters

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV