Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

LU Lielajā aulā notiks koncerts "Pār baltu zvaigžņu tiltu"

Diāna Spertāle, 28.06.2011. 10:34

3. jūlijā plkst.17:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks koncerts "Pār baltu zvaigžņu tiltu".

Koncerts "Pār baltu zvaigžņu tiltu" tiek rīkots ar mērķi, lai uzturētu dzīvu Latvijai svarīgo Dziesmu svētku tradīciju. To starplaikā ir svarīgi motivēt korus gatavoties šiem svētkiem, kas ir atzīti kā pasaules kultūras mantojums: apgūt jaunu repertuāru, pilnveidoties un aktīvi koncertēt Latvijā un ārzemēs. Idejas autori ir diriģente Gunta Malēvica un Rīgas Skolēnu pils Meiteņu koris "Rīga".

Koncerta "Pār baltu zvaigžņu tiltu" galvenie mērķi un uzdevumi ir papildināt koru repertuāru ar latviešu oriģinālmūzikas sacerējumiem, mudināt latviešu komponistus rakstīt laikmetīgo mūziku koriem, dot iespēju piedalīties jaunajiem izpildītājiem.

Programmā ietverti P.Dambja, Ē.Ešenvalda, A.Maskata, J.Tamuļoņa skaņdarbi. Taču vakara dominante būs ritmiski sarežģītā, atraktīvā, jauniešiem domātā Ulda Marhilēviča Crossing the bridges - skaņdarbs viendabīgajam korim, solistiem un sitamajiem instrumentiem, kas šajā vakarā būs arī pasaules pirmatskaņojums. Kompozīcijas tekstu veido Guntara Rača dzeja.

Jauno skaņdarbu un koncertu caurvij tilta motīvs, apliecinot to, ka mūzika spēj vienot dažādās valodās runājošus un pēc uzskatiem atšķirīgus cilvēkus. Vēlāk, septembrī, Marhilēviča kompozīcija skanēs arī jauniešu koru festivālā Vācijā - to dziedās kolektīvi no Itālijas, Baltkrievijas un Vācijas. Sarīkojumā diriģente Gunta Malēvica vadīs meistarklases.

Koncertā piedalīsies pieredzējuši profesionālie mūziķi kopā ar jaunajiem mūziķiem: Rīgas Skolēnu pils Meiteņu koris Rīga (diriģente Gunta Malēvica), Vecumnieku novada koris Via Stella (diriģente Liene Batņa), solisti: Kaža (Kārlis Būmeisters) un Evija Sloka. Sitamos instrumentus spēlēs Ivars Kalniņš, basģitāru - Modris Laizāns, pianisti: šī skaņdarba autors Uldis Marhilēvičs un Ilze Zvaigzneskalna.

Koncerta klausītāju pulkā solījies būt arī dzejas autors Guntars Račs.

Vakaru vadīs Zigfrīds Muktupāvels.

Ieeja par ziedojumiem.

Projektu atbalsta Rīgas Dome.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV