Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Valmieras pilsētas svētkos gaidāms koncerts "Klasika DJ gaumē"

Karlīne Cercina, 29.06.2011. 14:38

Valmierā pie Hanzas sienas 1. jūlijā plkst.21:00 uzstāsies stīgu kvartets "Sensus" un DJ Monsta koncertprogrammā "Klasika DJ gaumē".
Valmieras pilsētas svētkos gaidāms koncerts "Klasika DJ gaumē"

Stīgu kvarteta "Sensus" pamatdoma ir radīt savu versiju par populāras, vispārzināmas klasiskās mūzikas tēmām (hītiem) - mūzika, ko cilvēki atpazīst (lieto mobilajos telefonos, dzird radio, TV - reklāmās utt.), atceras. "Gribam nojaukt robežas starp dažādām mūzikas pasaulēm - konservatīvs klasicisms un relaksēts, atbrīvots DJ sniegums. Šis projekts ir - multimāksla, poli stilistika, izpildītāju redzējums, skatījums un vīzija par klasisko mūziku." Stāsta vijolniece Ilze Pence no stīgu kvarteta "Sensus".

Klasiskā mūzika nereti jaunajai paaudzei izraisa dalītas emocijas - daži uzskata, ka tā ir garlaicīga, "snobiska", nemoderna un novecojusi. Mūzikā tiek ļoti strikti nodalīti stili un līdz ar to auditorijas. Tādēļ aizvien biežāk mūziķi apvienojās kopīgos projektos, lai iepazīstinātu ar sevi cita mūzikas stilu cienītājus. Klasiskā mūzika no elektroniskās mūzikas atšķiras ar vēstījumu, ko tā nes - klasiskā mūzika ir emocionāla un niansēta, taču elektronikā mūzika pārstāv izklaides industriju - deju mūziku. Tie ir krasi atšķirīgi mūzikas stili. Šis projekts vienkopus pulcēs divas pilnīgi atšķirīgas auditorijas - klasiskās mūzikas cienītājus un kluba mūzikas atzinējus.

Koncerta programmā būs dzirdamas kompozīcija no A. Vivaldi (1678-1741), J. S. Baha (1685-1750), J. Haidna (1732-1809), V. A. Mocarta (1756-1791) un citu pasaulslavenu komponistu repertuāra.

Koncertu organizē mākslas "Galerija Laipa".

Atbalstītāji: Valmieras pilsētas pašvaldība, A/S DNB Nord banka, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Publicitātes foto, DJ Monsta

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV