Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Liepājas vasarā" klasika un džezs vienīgā Latvijas vijolnieku ansambļa izpildījumā

Iveta Vēvere, 01.07.2011. 09:48

6.jūlijā plkst.19:00 Liepājā, Promenade Hotel Hika zālē festivāla Liepājas vasara kamermūzikas ciklā skanēs gan klasika, gan džezs. Koncertu ar nosaukumu Summertime sniegs Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) kvartets, kā arī vijolnieku ansamblis ar īpašiem viesiem.
"Liepājas vasarā" klasika un džezs vienīgā Latvijas vijolnieku ansambļa izpildījumā

Koncerta pirmajā daļā muzicēs LSO kvartets - flautiste Anita Barlote, vijolniece Mirjama Pavļenko, altiste Itāna Kalniņa un čelliste Urzula Jurjāne - kolēģes, kuras sākotnēji šādā sastāvā kopā saveda muzicēšana dažādos saviesīgos pasākumos. Lielā mīlestība uz mūziku un kopā muzicēšanas prieks bija iemesls izveidot nopietnu kamermūzikas programmu, ko mūziķes atskaņos festivālā Liepājas vasara. Kvarteta izpildījumā koncertā skanēs mazāk pazīstama vācu klasicisma laika komponista Maksa Ebervaina Kvartets Nr.2 flautai un stīgu trio, kā arī baroka meistara Antonio Vivaldi koncerta flautai ar stīgu orķestri La tempesta di mare pārlikums flautai un stīgu trio.

Koncerta otrajā daļā klausītājiem būs vienreizēja iespēja dzirdēt Latvijā vienīgo vijolnieku ansambli. Tā idejas autore un dibinātāja ir LSO vijolniece Mirjama Pavļenko, kas apvienojusi vienkopus tādas brīnišķīgas vijolnieces kā Evita Talalasa, Agrita Kukuka, Daiga Loceniece, Pārsla Šķubure un Annija Kolerta. Programmā tiks atskaņoti dažādu laikmetu komponistu darbi - Paolo Mora Koncerts baroka stilā, Georga Frīdriha Tēlemaņa 1.Koncerts, azerbaidžāņu komponista Kara Karajeva Šūpuļdziesma, kā arī Meiteņu deja no baleta svītas Nr.2 Pērkona taka, Jurija Povolocka Menuets svinga stilā par Ludviga Van Bēthovena tēmu u.c.

Koncerta noslēgumā LSO vijolnieku ansamblim pievienosies īpašie viesi - saksofonists Alex, kontrabasists Guntis Kolerts, ģitārists Māris Kupčs un taustiņinstrumentālists Jānis Strazds, lai atskaņotu speciāli festivālam Liepājas vasara izveidotu džeza programmu.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Mirjama Pavļenko stāsta: "Džezs man ir ļoti tuvs, tāpēc jo vairāk priecē tas, ka izveidojām tik veiksmīgu un īpašu koncertprogrammu."

Festivāla Liepājas vasara producents Guntis Kolerts ir gandarīts, ka publika izrāda tik lielu interesi: "Sēdvietas jau ir izpirktas!".

Koncerta dienā viesnīcas Promenade Hotel restorānā Piano visiem apmeklētājiem 10% atlaide rēķinam.

Plašāka informācija atrodama festivāla oficiālajā interneta mājas lapā www.liepajasvasara.lv, kā arī www.lso.lv

Publicitātes foto, LSO kvartets

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV