Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jaunās latgaliešu mūzikas festivāls "Muzykys Skrytuļs"

Portāls "LaKuGa.lv", 06.07.2011. 11:39

Pēc trīs gadu pārtraukuma 16.jūlijā Daugavpils novada Līksnā atkal skanēs daudziem tik labi iepazītais jaunās latgaliešu mūzikas festivāls "Muzykys Skrytuļs".

Dalību pasākumā pieteikusi grupa "Dabasu Durovys" (Daugavpils) un latgaliešu mūziķis Sovvaļnīks (Rēzekne), kā arī "Green Novice" (Latgale), "Metrs" (Daugavpils), Eriņu-Vorkaļu ģimene (Dricāni, Malnova), "Krampis" (Līvāni), "Inlay" (Rīga), "Afterdream" (Rēzekne), "D-Light" (Preiļi), Guntra Kuzmina (Bērzgale), "Elēģija" (Līksna), Brigita Madelāne (Daugavpils), Ansis Ataols Bērziņš (Rīga), "Nagaidama Prīca" (Vabole), "Knifs" (Bērzpils), "Rikši" (Rēzekne, Rīga) un viesu grupa "Mindrauja" no Lietuvas, Zarasiem.

Pasākumā dalība bez maksas.

Norises: plkst. 17.00 dienas koncerts un plkst. 21.00 vakara koncerts.

Pēc koncertiem būs zaļumballe līdz rīta gaismai.

Jaunās latgaliešu mūzikas festivāls "Muzykys Skrytuļs" pirmo reizi notika 2005. gadā un turpināja veiksmīgi ripot arī 2006. un 2007. gadā. Pēc dažu gadu pārtraukuma festivāls atgriežas, lai saglabājot un popularizējot latgalisko identitāti, veicinātu jaunu dziesmu radīšanu latgaliski. Arī šajā gadā būs iespēja sanākt kopā gan jauniem, gan atpazīstamību ieguvušiem mūziķiem, kuri dažādos žanros rada jaunas dziesmas latgaliski un kuri saglabā latgaliešu tradicionālo mūziku, izmantojot mūsdienu aranžējuma iespējas.

Festivāla organizatori aicina apmeklēt un nepalaist garām pasākumu, ko visa Latgale gaidījusi nu jau četrus gadus!

Festivāls tiek rīkots Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta LLIII-196 "Summer in Village" ietvaros. Projekta partneri ir Zarasu rajons Lietuvā.

Informatīvie atbalstītāji: Latgolys Radeja, Latgales Reģionālā televīzija, laikraksts "Latgales Laiks" un portāls LaKuGa.LV. Visa informācija par festivālu internetā: LaKuGa.LV/MS un www.dnd.lv

Festivālu "Muzykys Skrytuļs 2011" administrē Daugavpils novada Kultūras pārvalde, sadarbībā ar Līksnas pagasta pārvaldi. Festivāla koordinatori: Gunta Mežule (t.26439059), Anna Briška (t.29108392) un Juris Viļums (t.26393531).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV