Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Mazo dziesmas Latvijai" laureāte Valērija Satibaldijeva ieraksta savu pirmo singlu

Ilva Priedniece, 06.07.2011. 12:26

LNT un „BTA Insurance Company" SE dziesmotās sacensības „Mazo dziesmas Latvijai" uzvarētāja, kā arī skatītāju simpātiju balvas ieguvēja Valērija Satibaldijeva šodien skaņu ierakstu studijā „Sound Division Studios" ierakstīja savu pirmo singlu ar nosaukumu „Kādēļ tā?", kuras vārdus un mūziku sarakstīja Valērijas mūzikas pedagoģe Evita Podoļeca . Singla ierakstu nodrošina Micrec.
„Mazo dziesmas Latvijai" laureāte Valērija Satibaldijeva ieraksta savu pirmo singlu

8.maijā noslēdzās bērnu dziesmotā sacensība „Mazo dziesmas Latvijai". Pēc skatītāju balsojuma Superfinālā ar 5 962 balsīm par tās uzvarētāju kļuva Valērija Satibaldijeva no Ludzas, galvenajā balvā iegūstot ceļojumu uz Parīzes Disnejlendu visai ģimenei.

Valērija aizkustināja visu šova skatītāju sirdis, kā rezultātā ieguva arī skatītāju simpātijas balvu. Izteikties par to, kurš no „Mazo dziesmas Latvijai" dalībniekiem visvairāk iepaticies, skatītāji varēja balsojot www.e-polise.lv interneta mājas lapā. Visvairāk balsis ieguvušajam dalībniekam – un par tādu ar 20 193 balsīm kļuva Valērija – BTA pasniedza pārsteiguma balvu – iespēju ierakstīt jebkuru dziesmu profesionālā studijā.

Valērija Satibaldijeva: „Šī ir pirmā dziesma, ko ierakstu ārpus projekta „Mazo dziesmas Latvijai". Pirmā bija G.Stankeviča un G.Rača dziesma „Pasaule, pasaule". Man patīk ierakstīt dziesmu studijā un tas nebija īpaši grūti. Kad izaugšu liela, es gribētu ierakstīt arī savu albūmu. Dziesmu „Kādēļ tā?" ir sarakstījusi mana skolotāja. Lai gan pirmajā nedēļā nebija tik viegli tikt ar dziesmu galā, tomēr ar skolotāju strādājām un iemācījos. Bija arī citas dziesmas, ko skolotāja piedāvāja, taču šī bija labākā un man ļoti patika. Gribētos, lai tā skanētu arī radio."

Valērijas vecāki Valērijs un Snežana Satibaldijevi atzina, ka Valērija bija ļoti satraukusies pirms ieraksta, taču ar prieku to gaidīja. „Tas Valērijai bija nozīmīgs pasākums, par ko paldies BTA. Visu, kas attiecas uz mūziku, meita uztver ļoti nopietni un ar atbildības sajūtu. Pat tagad, vasarā, Valērija strādā un pilnveido savu prasmi kopā ar skolotāju un mājās. Viņa ne vien dzied, bet arī spēlē vijoli un ir piedalījusies vairākos konkursos, gūtas arī godalgotās vietas. Pagaidām Valērija gan vēl nav izlēmusi, vai tā būs dziedāšana vai vijoles spēle, bet nākotni viņa saista tieši ar mūziku," stāsta Valērijas mamma.

Jānis Lucaus, „BTA Insurance Company" SE viceprezidents: „Būtiski ne vien atbalstīt jaunos talantus, dodot viņiem iespēju sevi parādīt, bet arī sniegt pirmo nopietno atspēriena punktu profesionālajā karjerā. Valērijai uzvara konkursā, kā arī skatītāju simpātijas balvas iegūšana kopumā dod iespēju izbaudīt, kāda ir mūziķa ikdiena, darbs ierakstu studijā. Domājot par šo skatītāju simpātiju balvas izvēli, mums bija svarīgi, lai jaunajai dziedātājai ir iespēja gūt arī šādu pieredzi, ierakstot savu pirmo singlu. Novēlam Valērijai tiekties pēc arvien jauniem sasniegumiem, uzstādīt sev arvien augstāku latiņu, jo viņa spēj nopietni strādāt, lai sasniegtu savus mērķus, ko pierāda uzvara konkursā „Mazo dziesmas Latvijai"."

Guntars Račs „Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors: „Esmu ļoti priecīgs par šo projektu kopumā. Sadarbība ar LNT, BTA un mazajiem dziedātājiem vainagojusies ar 10 pilnīgi jaunām dziesmām bērniem. Tas nemaz tik bieži Latvijā nenotiek. Beidzot kāds no daudzajiem TV dziedāšanas šoviem radījis arī kādu pievienoto vērtību - ne vien dziesmas, kas ierakstītas un iekļautas jauno censoņu kopīgajā albumā "Tikai tā!", bet tapusi vēl viena jauna dziesma, kuras autore ir šova uzvarētājas Valērijas Satibaldijevas muzikālā pasniedzēja. Arī viņai tā ir iespēja realizēt savas idejas, strādāt lieliskā ierakstu studijā sadarbībā ar vienu no, manuprāt, labākajiem mūzikas producentiem Artūru Palkeviču. Esmu gandarīts par rezultātu un vēlos pateikt paldies visiem, kas radīja šādu iespēju. Profesionāls dziesmas ieraksts ir paliekoša vērtība un palīdzēs Valērijai ceļā uz viņas sapņu piepildījumu. Viņa būs dziedātāja. To nevar neredzēt. "

Foto: Valērija Satibaldijeva, (c) Oskars Ludvigs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV