Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Festivāls Survival Kit 3 sāksies ar Rolšteina un Vaivara operu "Stokholmas Sindroms"

Laikmetīgās mākslas centrs, 06.07.2011. 15:13

Šovasar laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit" ietvaros tiks izrādīta komponista Kaspara Rolšteina un režisora Regnāra Vaivara jaunā avangarda opera "Stokholmas Sindroms".
Festivāls Survival Kit 3 sāksies ar Rolšteina un Vaivara operu "Stokholmas Sindroms"

Operas mūziku un libretu Rolšteins ir sarakstījis pēdējo trīs gadu laikā. Izrādē ir sapulcināti Latvijas labākie jaunie skatuves mākslinieki. Viņu vidū arī Madara Botmane, Aija Vītoliņa un Kaspars Dumburs. Izrādes pavadošajā sastāvā bez Rolšteina paša skatītāji sastaps arī flautisti Gunu Paulu, ģitāristu Viesturu Slavu, perkusionisti Ievu Altrofu un trokšņdari Jēkabu Voļatovski.

Opera "Stokholmas Sindroms" vēsta par mūsdienām, it īpaši atsedzot t.s. "Rietumu pasaules uzskata" bojāeju. Operas darbība risinās Stendē, Rīgā un Kosmosā, un līdztekus citiem varoņiem skatītājiem būs iespēja just līdzi arī, piemēram, pusdievu - Abasa un Volfovica - piedzīvojumiem Latvijā.

Tehnisku iemeslu dēļ operas organizatori iesaka izrādēs apmeklētājiem - katram gadījumam nodrošināties ar ausu aizbāžņiem.

Operas pirmizrāde - 21.augustā Andrejsalā, Andrejostas ielā 4a.

Plašāka informācija arī www.ej.uz/sindroms un www.lcca.lv

Foto: Amber operas "Stokholmas Sindroms" mēģinājumā, (c) autors Kaspars Rolšteins

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV