Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Grupas „Rada I Ternovnik" koncerts 15 m virs zemes

Diana Seliverstova, 11.07.2011. 16:19

Ir tādi mūziķi, ar kuriem tikšanos sāc gaidīt uzreiz pēc atvadīšanās. Tāda ir Rada Aniševska – neatkārtojama persona krievu rokmūzikā, grupas „Rada i Ternovnik" soliste. 23. jūlijā uz VEF jumta grupa uzstāsies akustiskā mini sastāvā.
Grupas „Rada I Ternovnik" koncerts 15 m virs zemes

Šis koncerts gaidāms kā ievērojams šīs vasaras notikums, arī pateicoties izvēlētajai vietai – VEF Mākslas centra jumtam, kas ir piemērots šamaniskajām improvizācijām, transa efektiem, ko rada vokālistes unikālā balss. Rada ir četru oktāvu vokāla īpašniece un viegli pārvalda balsi no ultraskaņas līdz pat zemām rūcošām notīm, iemidzina ar vibrējošām skaņām un negaidīti sāk improvizēt melnādaino mūziķu blūza stilā. Neparastā old school hard-rock sintēze ar art-rock instrumentālo skanējumu un dažkārt meditatīvo noskaņu rada viegli atpazīstamo grupas stilu. Dark-rock cienītājus saviļņo skumjā, meditatīvā noskaņa, slāviskais skanējums un etniskie dziedājumi aizrauj folk mūzikas klausītājus, bet spēcīgā skanējuma un mākslinieciskās muzikālās spēles dēļ grupa ir bieži viesi arī rock mūzikas festivālos.

Grupa radusies Maskavā 1991. gadā un 20 pastāvēšanas gadu laikā ierakstījusi vairāk kā 15 albumus, izlases un DVD. Grupas albumi ir izdoti Krievijā, Francijā un Ukrainā, un dažādas kompozīcijas iekļautas mūzikas izlasēs Francijā, Krievijā, Ukrainā, Itālijā, Austrijā, Somijā. Amerikā u.c.

Rada i Ternovnik koncertējuši visā Krievijas teritorijā (vairāk kā 70 pilsētās), viesojušies Ukrainā, Baltkrievijā, Baltijas valstīs, Itālijā, Austrijā, Francijā, Vācijā un Somijā. Kolektīvs piedalījies ievērojamos starptautiskos folk un rock mūzikas festivālos.

Grupas mūzika izmantota dokumentālās filmās, teātra izrādēs. Skatuves darbības laikā grupa sadarbojusies ar tādiem mūzikas lielmeistariem kā Sergejs Starostins (Сергей Старостин ) - pūšamie instrumenti, Tandalai (Тандалай) - vokāls, Sergejs Ļetovs (Сергей Летов) - saksofons, Aleksejs Borisovs (Алексей Борисов) -elektronika, grupas sastāvā koncertējuši vēl daudzi citi folk mūzikas un free-jazz virtuozi.

Grupas albumi "Заговоры" un "Женитьба" tika izvirzīti dalībai WMCE (World Music Charts European ), piedaloties konkursā, kompozīcijas no šiem albumiem izskanēja radiostacijās 40 valstīs un ieguva ekspertu augstu novertējumu.

Jau vairāk kā 20 gadus grupa „Rada i Ternovnik", pateicoties spēcīgajai enerģētikai, jaudīgajam vokālam, profesionalitātei un harizmai, nemainīgi paliek par vienu no cienītākajām grupām intelektuālā roka lauciņā.

Par muzikālo noformējumu vakara turpinājumā rūpēsies Ilmārs Šlāpins - pasaules mūzikas dīdžejs, veidojis radio raidījumus "Rīgas Laiks klausās", "Zaļais karogs, "Atrastās skaņas", kuros skanējusi pasaules karstāko reģionu mūsdienu etniskā mūzika.

Vakara deju ēdienkartē paredzētas četras svelmainas delikateses - revolucionārs poļu regejs, bezrūpīgs Balkānu rokenrols, smeldzīgs arābu valsis un Sahāras tuaregu blūzs. Saldajā ēdienā - jaunākās itāļu tarantellas.

Ikviens aicināts ņemt līdzi dažādus grabuļus, perkusijas, zvaniņus un vargānus.

Koncerts notiks 23. jūlijā uz VEF Mākslas Centra jumta Ūnijas iela 8/k.7 (Ieeja no Bērzaunes ielas). Ieeja no plkst. 18.00.

Ieejas kupona cena Ls2 + pirmajiem 50 apmeklētājiem vasarīgs Arsenič kokteilis bez maksas.

Pasākumu organizē kafejnīca „TAKA", www.pataku.wordpress.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV