Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Iļģi" koncertēs Folkklubā Ala Pagrabs

Agnese Kārkle, 12.07.2011. 10:42

Postfolkloras grupa, tikko atgriezusies no Malaizijas „Rainforest World Music Festivāla", viesosies latviešu krodziņā, priecējot arī vietējos ar savu mūziku.
„Iļģi" koncertēs Folkklubā Ala Pagrabs

15. jūlijā plkst. 21:00 postfolkloras grupa „Iļģi" būs dzirdami Folkklubā Ala Pagrabs „Alus Dārzā", kurš atrodas pašā Vecrīgas centrā Smilšu ielā 16. Koncerta laikā būs dzirdama mūzika no visiem viņu izdotajiem diskiem, tādā veidā izejot cauri visam viņu darbības laikam.

Ilģi ir Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski visatzītākā mūsu zemes world music grupa. Iļģi savu dzimšanas dienu svin 21. aprīlī. Toreiz, 1981. gada pavasarī, Iļģuciema kultūras nama vadība folkloras ansambli dibināt un vadīt uzaicināja nesen konservatoriju beigušo vijolnieci Ilgu Reiznieci, kas tajā laikā darbojās arī folkloras kopās Skandinieki un Bizīteri.

Iļģi dzima kā folkloras ansamblis šā vārda tradicionālā izpratnē. Viņi brauca pie teicējiem, mācījās dziesmas, instrumentu spēli, paši darināja tautastērpus, mūzikas instrumentus; uzzināto un apgūto dziedāja, stāstīja, rādīja, mācīja citiem – kur vien Latvijā atrada dzirdīgas ausis un redzīgas acis.
Grupas repertuārā ir dziesmas no visiem Latvijas novadiem, kas ir veidotas jaunā aranžējumā. Šādā veidā viņi gan atdzīvina, gan modernizē latviešu tautasdziesmas, lai tās būtu klausāmas ikvienam.

"Iļģi" sastāvā muzicēs - Ilga Reizniece – balss, vijole; Māris Muktupāvels – balss, kokles, dūdas, akordeons, stabule; Gatis Gaujenieks – basģitāra, ģīga; Egons Kronbergs – ģitāra un Mārtiņš Linde – bungas, perkusijas.

Pasākuma laikā tiks piedāvātas vairāk nekā 15 alus šķirnes un koncerta laikā grillētas vistiņas!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV