Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Čehijas senās mūzikas ansamblis "Lusatia Consort" koncertēs Ropažos

Ropažu Kultūras un izglītības centrs, 12.07.2011. 11:57

Ar vienīgo koncertu Latvijā 19. jūlijā plkst. 19:00 Ropažu Evanģēliski luteriskajā baznīcā uzstāsies bērnu un jauniešu senās mūzikas ansamblis „Lusatia consort" no Čehijas.
Čehijas senās mūzikas ansamblis "Lusatia Consort" koncertēs Ropažos

„Lusatia consort" savdabīgo skanējumu veido dažādu mūzikas instrumentu saspēle (flauta ar vijolēm, ģitārām, dūdām, bungām un renesanses laika pūšamajiem instrumentiem) un Mūzikas skolu vokālistu dziedājums.

Koncertā ansamblis izpildīs gandrīz stundu ilgu koncertprogrammu, kas reiz īpaši gatavota festivālam „Srednevjeski dnevi na ljubljanskom gradu" (Viduslaiku dienas pie Ļubļanas pils) Slovēnijā, kā arī programmu, kurā izskanēs slovēņu tradicionālo godu dziesmas.

Ansambli „Lusatia consort" dibinājuši Latvijā jau zināma populāras viduslaiku mūzikas grupas „Remdih" dalībnieki 90-to gadu vidū, un savu slavu tas iedibinājis interesantā snieguma dēļ, izpildot dažādu laika periodu stilu mūziku, tādējādi, klausītājam dodot iespēju baudīt ne tikai renesanses laika dziesmas un dejas, bet arī nianses no baroka un romantisma laikmetiem. Ne mazāk spilgts ir arī pašu autentiskā stila repertuārs, kurā apvienojas dažādu tautu tautasdziesmas un, tā sauktā, pasaules mūzika, kurā pielietoti dažādi mūsdienu strukturālie paņēmieni.

Ansamblis atzinīgi novērtēts vairākos starptautiskos konkursos un festivālos, un tā dalībnieki arī paši izveidojuši savu Starptautisko etno mūzikas festivālu „Barabanfest" Čehijā, kur jau ceturto gadu pulcējas dažādu Eiropas tautu senās mūzikas izpildītāji.

Koncerts Ropažos būs kā ieskaņa Starptautiskajam Tautas mūzikas festivālam „Eiropeade", kas norisināsies laikā no 20. līdz 24. jūlijam Tartu, Igaunijā, uz kuru dosies arī Ropažu novada bērnu tautas dejotāji.

Ieeja koncertā – par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV