Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Britu padomes teltī Positivus festivālā mežģīs mēli, skaitīs urbāno dzeju un veidos plastmasas atkritumu objektus

Inga Oliņa, 13.07.2011. 11:25

Jau otro gadu Britu padome ar dažādām aktivitātēm piedalīsies Positivus festivālā. Britu padomes teltī būs gan dzejas „slama" konkursi un paraugdemonstrējumi, gan mēles mežģu sacensības ātrrunāšanā. Tāpat festivāla ameklētāji varēs atpūsties „Pozitīvajā sēžamvietu parkā" un kopā ar britu dizaineriem no festivālā „saražotiem" atkritumiem, kā plastmasas glāzes un pudeles, varēs izveidot dažādus noderīgus mākslas un praktiskus priekšmetus.
Britu padomes teltī Positivus festivālā mežģīs mēli, skaitīs urbāno dzeju un veidos plastmasas atkritumu objektus

Konkursā „Izveido sēžamvietu" piedalījās vairāk kā 90 sēžamobjektu. 27 skatītāju un žūrijas izvēlētie krēslu autori apmaiņā pret krēslu saņēma divu dienu Positivus festivāla biļeti. Uzvarētāju krēsli pie Britu padomes telts veidos "Pozitīvo sēžamvietu parku". Konkursa rezultātus var apskatīt Britu padomes radošās ekonomikas lapā www.creativeeconomy.lv

„Šāds krēslu pieteikuma daudzums mums pat sapņos nerādijās. Ir gan nopietni, gan nenopietni darbi, taču katrs no tiem ir oriģināls un interesants. Šāds konkurss atstās pozitīvu nospiedumu arī gadījumā, ja cilvēks neuzvar – viņa īpašumā paliks unikāls sēžamobjekts, gatavots no lietotām un iepriekš nederīgām lietām. Dažus krēslus labprāt redzētu arī savā dzīvoklī, vasarnīcā vai Britu padomes birojā," priecīgi stāsta Maija Ūdre, Britu padomes Jauno un radošo uzņēmēju projekta vadītāja.

Abās fetivāla dienās sadarbībā ar Totaldobže mākslas centru Britu padomes teltī notiks dzejas „slama" paraugdemonstrējumi un dzejas „slama" sacesības.

Dzejas „slams" ir sacensība, kur aicinām dzejniekus (dzejnieki var būt bez pieredzes) izpildīt savus oriģināldarbus, kurus vērtēs nejauši izvēlēta žūrija, vadoties gan pēc izpildījuma manieres un entuziasma, gan arī pēc satura un stila. Festivāla otrajā dienā notiks divi dzejas „slama" konkursi, „Rīta slams" un „Nakts slams". „Rīta slams" notiks sestdien laikā no pulkstens 11:00 līdz 12:30, savukārt „Nakts slams" notiks naktī no sestdienas uz svētdienu no pulkstens 1:30 līdz 3:00. Konkursa uzvarētāji saņems nelielas naudas balvas, savukārt Britu padomes simpātijas balvā saņems iespēju doties uz nākamā gada Positivus festivālu 2012. Dzejas slama dalībnieki sacensībām var pieteikties gan iepriekš, gan Positivus laikā Britu padomes teltī.

Dzejas „slama" paraugdemonstrējumus visa festivāla laikā Britu padomes teltī varēs baudīt „Pozitīvo sēžamvietu parkā" vairākas reizes dienā. Paraugdemonstrējumus sniegs iepriekšējā dzejas „slama" uzvarētāji Sima Silvija, Jevgēnijs Mesmers un Mix.

Festivāla apmeklētāji, kuri nevēlēsies dzejot paši, varēs piedalīties Mēles mežģu konkursā. Angļu valodas Tongue Twisteri, kas ņemti no Britu padomes angļu valodas apmācības bezmaksas mājas lapām Learn English un Learn English Kids, ļaus jautri pavadīt laiku gan ātrrunātājam, gan klausītājiem. Balvās Britu padome piedāvās speciāli gatavotus ordeņus ar dažādām nozīmēm, piemēram, Super Tongue, Sweet Tongue u.c, kā arī citas jaukas Britu padomes sagatavotas balvas.

Bērnu pilsētiņā vairākas reizes dienā bērni varēs piedalīties angļu valodas nodarbībās, kur Britu padomes praktikanti vadīs jautras rotaļas un spēles bērniem.

Līdzīgi kā iepriekšējā gadā Britu padomes teltī darbosies britu dizaineri Niks Ravklifs (Nick Rawcliff) un Adams Feirvezers (Adam Fairweather), kuri kopā ar apmklētājiem no festivālā saražotajiem atkritumiem (plastmasas pudelēm un glāzēm) veidos mākslas objektus un praktiskus priekšmetus. Visi festivāla apmeklētāji aicināti nodot savas iztukšotās glāzes un plastmasas pudeles Britu padomes teltī speciāli novietotās tvertnēs ar īpašu atpazīšanas zīmi.

Video par Britu padomes aktivitātēm Positivus festivālā 2011 (Programma):

Pieteikties dzejas Slamam var pie KatrīnasVastlāvas pa tālruni 29240762. Vairāk par dzejas „slamu" Latvijā Totaldobže Mākslas centra mājas lapā: www.totaldobze.com/ArtCenter

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV