Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Pēc operas izrādes „Jevgeņijs Oņegins" no Siguldas kursēs papildvilciens

Baiba Bože, 13.07.2011. 15:20

Pēc XIX Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku brīvdabas oriģināliestudējuma Pētera Čaikovska operas „Jevgēņijs Oņegins" ir norīkots nakts papildvilciens uz Rīgu, kas aties plkst. 00.30 un kursēs maršrutā Sigulda – Rīga ar pieturām – Egļupe, Inčukalns, Garkalne, Jugla, Zemitāni. Operas izrāde notiks Siguldas Pilsdrupu estrādē plkst. 21.00.
Pēc operas izrādes „Jevgeņijs Oņegins" no Siguldas kursēs papildvilciens

Jau vēstīts, ka no 29. līdz 31. jūlijam norisināsies XIX Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kas uz Latviju atvedīs Eiropā un pasaulē plaši pazīstamus operas māksliniekus. Pēc trīs gadu pārtraukuma Siguldā būs iespēja dzirdēt izcilo un pašreiz pasaulē pieprasītāko latviešu operdīvu - Maiju Kovaļevsku Tatjanas lomā. Oņegina lomā Metropolitena megazvaigzne – baritons Neitans Gans /Nathan Gunn, ASV/. Īpašu šarmu svētkiem piešķir tas, ka operas iestudējumi un koncerti notiek atklātā estrādē zem jumta, uz lieliski saglabājušās viduslaiku arhitektūras pieminekļu un iespaidīgu dabas skatu fona.

NB! Sakarā ar to, ka norit Siguldas pilsdrupu rekonstrukcijas darbi un, ka pasākuma dienā satiksme pilsētā būs ierobežota, aicinām svētku viesus ierasties laicīgi. Par patīkamu noskaņu pirms pasākuma rūpēsies Pilsmuižas restorāns, kas atrodas Siguldas Jaunajā pilī tieši blakus Pilsdrupu estrādei.Svētku laikā pilsētā norisināsies vairāki mākslas projekti un pasākumi, kuros ieeja būs bez maksas.

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētkiem iespējams iegādāties Biļešu Paradīze kasēs visā Latvijā un elektroniski - www.bilesuparadize.lv.

XIX Siguldas Opermūzikas svētkus piedāvā Dainis Kalns kopā ar Rietumu Banku un Siguldas novada pašvaldību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV