Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā koncertēs "Mašina Vremeņi"

Inese Rutkovska, 13.07.2011. 17:33

8. decembrī hallē "Arēna Rīga" uzstāsies rokmūzikas veterāni Mašina Vremeņi. Grupa darbojas kopš 1969.gada un ir viena no vecākajām joprojām aktīvajām Krievijas rokgrupām.
Rīgā koncertēs "Mašina Vremeņi"

Latvijā grupai ir ļoti daudz cienītāju, tādēļ iepazīstināt ar detalizētu tās vēsturi ir lieki. Drīzāk visus interesē jautājums, ko gan Mašina Vremeņi spēlēs šoreiz. Protams, līdz koncertam vēl ir daudz laika, tādēļ mūziķi konkrētu reprtuāru nav sastādījuši, taču pēdējos mēģinājumos mašīnisti nolēmuši atcerēties sen nespēlētas kompozīcijas.

Grupas līderis Andrejs Makarevičš: "Mēs gatavojam jaunu materiālu, taču nekur nesteidzamies. Paldies Dievam, mums nav nekādu līgumsaistību, kas liktu izdot albumus katru gadu. Šobrīd gaidām, kad sakrāsies desmit - divpadsmit patiešām labas dziesmas, un tad dosimies studijā. Nesen iedomājāmies, ka savas darbības gados esam radījuši ap sešsimt kompozīciju, bet koncertos izpildām tikai divdesmit, varbūt divdesmit piecas. Tādēļ pēdējā laikā mēģinājumos atceramies tādus gabalus, ko neesam spēlējuši gadus piecpadsmit. Vai divdesmit. Vai divdesmit piecus. Vai arī tādus, kas tikai iekļauti albumos, bet no skatuves nekad nav skanējuši. Atceramies un mēģinām, kā tie skanēs šodien. Šis tas, protams, ir bezcerīgi novecojis. Taču daudz kas arī šodien skan aktuāli, un mēs pamazām sākam šīs dziesmas iekļaut koncerta programmā."

Makareviča vārdi saskan ar darbiem - nesen grupas repertuārā iekļauta dziesma "Geroji včerašņih dņei", kuru mašīnisti nebija spēlējuši vairāk kā divdesmit gadus. Ko viņi sagatavos uzstāšanās reizei Rīgā? Atnākot uz koncertu, varēsiet baudīt gan Mašina Vremeņi klasiku, gan arī dziesmas, kuras pat negaidījāt dzirdēt dzīvajā izpildījumā. Iespējams, izskanēs arī kas pavisam jauns! Starp citu, trīs dienas pēc koncerta Rīgā Andrejs Makarevičs atzīmēs savu 58-to dzimšanas dienu, un skatītājiem būs iespēja viņu apsveikt.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās. To cena - sākot no LVL 15.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV