Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Trokšņu un avangarda mūzikas vakars

Sandis Baumanis, 19.07.2011. 10:23

Trešdien, 20.jūlijā, plkst. 21:00, mūzikas klubā "Nabaklab" gaidāms eksperimentālās, trokšņu un avangarda mūzikas vakars ar vācu dueta Die Krawallerie und die 7.te Infantillerie un vairāku pašmāju mākslinieku dalību.
Trokšņu un avangarda mūzikas vakars

Hamburgas dueta Die Krawallerie und die 7.te Infantillerie sastāvu un muzikālo virzību kopš 2010.gada veido vācu eksperimentālās mūzikas mākslinieki un subkultūras aktīvisti Hanss Falopens un Java Delle, kuru darbība nereti saistīta ar neatkarīgās mūzikas izdevniecību un koncertu rīkotāj biedrību TimTimTonTraeger.

Muzikāli Die Krawallerie und die 7.te Infantillerie izpaužas "divdaļīgā" plūdumā, vienā no tiem akcentējot trokšņu un elektroniskās mūzikas estētiku, turpretī otrā ļaujoties radniecīgai saitei ar trokšņainu un avangarda iedvesmotu rokmūziku, izpelnoties apzīmējumu noisecore.

Līdzās viesiem no Vācijas vakara gaitā uz skatuves gaidāmi vairāki ievērības vērti pašmāju mākslinieki - Error, 1/2H 1/2W un Showinist.

Error jeb īstajā vārdā Aldis Ozols, darbojoties kopš 1996.gada, nedalīti ir viens no pašmāju noise un dark ambient mūzikas pionieriem. Viņa darbi ieguvuši visai pretrunīgu slavu, pateicoties samērā ironiskajai skaņrades pieejai - daļēji par dekompozīciju materiālu izmantojot griezumus no populārās mūzikas, bet visbūtiskāk - no radio evaņģēlistu uzrunām.

Neviennozīmīgi skaņu tēli un masa ir komponentes, starp ko klausītājam meklēt; cauri skumjām, dusmām un nesaprastu prieku, kopuma inducētu melanholiju, kas liek elpot dziļāk.

1/2H 1/2W sevi sauc par ezotērisku mūziku avangarda teātrim. Savā mūzikā viņi pauž vispārēju nihilismu un materiālās eksistences bezjēdzību. Ietekmēti no hinduisma un sātanisma, kā arī no pēckara akadēmiskā dadaistu avangarda, grupas dalībnieki savā daiļradē attīsta savu virzienu, pašu vārdiem izsakoties, "daunismu".

Skaņa tiek veidota improvizācijas manierē, neievērojot vairumu muzikālu likumu un robežu. Reizēm arī tiek pieņemti muzikāli principi, kas robežojas ar pilnīgi kontrolētu un niansētu skaņu plūsmu, rezultātā radot emocionāli pretrunīgu un galēju haosa, tukšuma un bezjēdzības sajūtu vai meditatīvi mierpilnu dvēseles noskaņu.

Showinist radošo kodolu veido rakstnieks un industriālās skatuves pārstāvis Edmunds Frīdvalds, kurš iepriekš izveidojis un darbojies pašmāju projektos Darba Dienests un Nāves Instinkts.

Jau tapšanas brīdī Showinist par savu radošo uzdevumu izvirzīja sieviešu diskriminācijas idealizēšanu, kā sava vēstījuma piemērotāko izteiksmi, izvēloties rupju, nesagatavotu skanējumu, šajā ziņā saglabājot radniecību ar sākotnējo pankroka skatuvi.

Ieeja no plkst. 20:00, ieejas maksa 2 Ls.

http://twitter.com/ULVE_
http://www.nabaklab.lv
http://www.timtimtontraeger.de
http://www.myspace.com/errotron
http://www.myspace.com/pusehpusew
http://www.soundcloud.com/showinist

Publicitātes foto, 1/2H 1/2W

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV