Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Grupas Rada i ternovnik psihodēliskais lidojums pār Rīgas jumtiem

Diana Seliverstova, 19.07.2011. 13:59

23. jūlijā uz Laikmetīgā mākslas centra VEF jumta savu vienīgo koncertu Latvijā sniegs maskavieši Rada i ternovnik ar neatkārtojamo krievu rokmūzikas personību Radu priekšgalā. Grupas akustisko minisastāvu papildinās arī pašmāju etno - jazz apvienības Baraka perkusionists. Vakara gaitā ar izcilu muzikālo setu lutinās DJ Ilmārs Šlāpins, piedāvājot revolucionāru poļu regeju, Balkānu rokenrolu, smeldzīgus arābu valšus, Sahāras tuaregu blūzu un jaunākās itāļu tarantellas.
Grupas Rada i ternovnik psihodēliskais lidojums pār Rīgas jumtiem

Rada ir četru oktāvu vokāla īpašniece un viegli pārvalda balsi no ultraskaņas līdz pat zemām rūcošām notīm, iemidzina ar vibrējošām skaņām un negaidīti sāk improvizēt melnādaino mūziķu blūza stilā. Neparastā old school hard-rock sintēze ar art-rock instrumentālo skanējumu un dažkārt meditatīvo noskaņu rada viegli atpazīstamo grupas stilu. Dark-rock cienītājus saviļņo skumjā, meditatīvā noskaņa, slāviskais skanējums un etniskie dziedājumi aizrauj folk mūzikas klausītājus, bet spēcīgā skanējuma un mākslinieciskās muzikālās spēles dēļ grupa ir bieži viesi arī rock mūzikas festivālos.

Koncerta apmeklētāji aicināti ņemt līdzi dažādus grabuļus, perkusijas, zvaniņus un vargānus.

23. jūlijā uz VEF Mākslas Centra jumta Ūnijas iela 8/k.7 (ieeja no Bērzaunes ielas) ieeja no plkst. 18.00. Ieejas kupons Ls 2 + pirmajiem 50 apmeklētājiem vasarīgs Arsenič kokteilis bez maksas.

Pasākumu organizē kafejnīca „TAKA", www.pataku.wordpress.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV