Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Summer Sound Liepāja 2011" piedāvā radošus eksperimentus „Jauno mediju laboratorijā"

Kristofers Knesis, 19.07.2011. 14:09

Liepājas Universitātē jau piekto gadu iespējams apgūt Jauno mediju mākslu (turpmāk tekstā JMM). Ar katru gadu pieaug arī šajā programmā studējošo aktivitāte un īstenoto projektu skaits. Šovasar JMM jaunieši nolēmuši potenciālos studentus, liepājniekus un pilsētas viesus ar sevi iepazīstināt, piedāvājot publisku pasākumu divu dienu garumā – „Jauno mediju laboratorija", kas norisināsies 22. un 23. jūlijā, Jūrmalas parkā, festivāla „Summer Sound Liepāja 2011" teritorijā.
„Summer Sound Liepāja 2011" piedāvā radošus eksperimentus „Jauno mediju laboratorijā"

Pasākuma ietvaros studenti Jūrmalas parkā uzstādītajā teltī dod iespēju paviesoties paplašinātajā realitātē – nofotografēties, izmantojot speciālus kodus. Fotoaparāts šoreiz būs citādāks kā parasti. Tas spēs lasīt kodus, kuri ir līdzīgi QR kodiem. Kodus parādot kamerai, tie tiks nolasīti, vienlaicīgi nomainot vidi, kurā cilvēki fotografējās. Automātiski bildes tiks augšupielādētas www.mplab.lv, kur tās varēs apskatīt un lejupielādēt.

Vēl teltī būs Eksperimenta skatuve, kurā divas naktis pēc kārtas no pulksten desmitiem vakarā JMM telts apmeklētājus priecēs audiovizuāli priekšnesumi. Tos veidos pašmāju mākslinieki – Widdy, Koko, le'Dev, Noisejam, Nonsenss, dr.agneta, is is, roBy, Corefee un Bī. Mākslinieku priekšnesumos neiztikt bez vizuālajiem sprādzieniem, muzikālo vielu noplūdēm un negaidītiem pavērsieniem, radot cēloņsakarības starp parādībām.

Lai pasākuma tematika būtu izturēta, teltī darbosies arī specializēts bārs, kurā varēs iegādāties un malkot gardus dzērienus.
Jūrmalas parka teritorijā JMM studenti izvietos arī interaktīvus vides objektus, kuros redzami datu nesēji milzu izmēros. Pie tiem varēs nofotografēties un veiksmei iegriezt riteni.

Tāpat JMM studenti piedāvās izmēģināt arī jau realizēto projektu (tas tapis sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi) – spēles laukumu rotaļai „Augstāk par zemi", kas tika prezentēta Muzeju naktī šī gada 14. maijā, Liepājas centrā.
Projekts tapis sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu, „Mākslas Pētījumu Laboratoriju" un SIA „Summer Sound Productions".

Telts atvērta no pulkst.19.00 līdz 02.00

Eksperimentālās skatuves programma:

Piektdien, 22. jūlijā
22:00 DJ Widdy & VJ dr.agneta
23:00 DJ Koko & VJ is is
00:00 DJ le'Dev & roBy

Sestdien, 23. jūlijā
22:00 DJ Noisejam & VJ Corefee
23:00 Nonsenss
00:00 VJ Bī

Festivāls "Summer Sound Liepāja 2011" notiks 22. un 23. jūlijā Liepājas pludmalē un parkā. Uz septiņām tematiski atšķirīgām skatuvēm muzicēs vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju grupas, būs koncerti, ballītes, sporta pasākumi un dejas.
Biļetes var iegādāties visās „Biļešu serviss" kasēs visā Latvijā. Divu dienu festivāla biļete šobrīd maksā 16 latus, bet divu dienu biļete ar ieeju telšu pilsētiņā - 18 latus. ISIC karšu īpašniekiem spēkā atlaides
Aktuālajai informācijai par festivālu sekojiet līdzi mājas lapā: www.summersound.lv, kā arī sociālajos tīmekļos Draugiem.lv, Twitter un Facebook.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV