Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Zināma festivāla "Skaņu mežs 2011″ programma

skanumezs.lv, 19.07.2011. 15:29 | komentāri (1)

"Skaņu mežs" ir nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas festivāls, kura mērķis ir neļaut ieslīgt muzikālā rutīnā, uzturot Rīgā starptautiska līmeņa novatorisku kultūras pasākumu. Šo uzdevumu festivāls ar uzviju sola izpildīt arī 16. un 17. septembrī, ļaujot gan izdejoties pie šībrīža aktuālajiem elektroniskās mūzikas producentiem, gan klausīties vienreizējus koncertus mūzikas kritiķu favorītu izpildījumā. Šogad festivāls norisināsies devīto reizi.
Zināma festivāla "Skaņu mežs 2011″ programma

Nākamajos divos mēnešos festivāla organozatori pamazām iepazīstinās ar mūziķiem, kas uzstāsies festivālā. Katrs dalībnieks pats par sevi ir uzmanības un atsevišķa koncerta vērts. Īsam ieskatam var bilst, ka programmā būs tādi lieliski mūziķi kā pieprasītākais krievu elektroniķis Mujuice, vokālais un perkusiju duets Wildbirds & Peacedrums, kas 2007.gadā tika atzīts par labāko džeza projektu Zviedrijā; stilistiski unikālais Londonas duets Hype Williams, kas ir viens no karstākajiem vārdiem jaunajā mūzikā; Bruklinas etnomuzikologs Braiens Šimkovics ar leģendāro DJ projektu/emuāru Awsome Tapes From Africa, kas šogad uzstājās Venēcijas Biennālē un lielākajos vasaras festivālos; "supergrupa" Angel, kas vieno tādus mūziķus kā čellisti Hilduru Gudnadotiru (grupa Múm), vācu elektronikas veterānu TM Schneider un pašu Ilpo Vaisanenu no leģendārā elektronikas dueta Pan Sonic.

Īpašs uzsvars šogad būs uz jaunajiem mūziķiem no Austrumeiropas un Centrāleiropas, jo šie reģioni ir pakāpeniski izaudzinājuši starptautiskas klases mūzikas novatorus. Gaidāmā programma, kas vēl tiks papildināta, ir sekojoša:

16. septembrī izvēle kritusi uz ritmisko un deju mūziku, jo pēdējo gadu interesantākās izpausmes ir tieši tajā:
Awsome Tapes from Africa (ASV), Gangpol & Mit (Francija), Hype Williams (Lielbritānija), Natalia Beridze (Gruzija), NP (Polija), Elektro Guzzi (Austrija), Dunian (Latvija), Oyaarss (Latvija), Mujuice (Krievija), Brokenchord (Lietuva), Raime (Lielbritānija).

17.  septembrī skanēs koncertmūzika: Svarte Greiner (Norvēģija), Kevin Drumm (ASV), Thomas Ankersmit (Nīderlande), Skull Defekts & Tommi Karkonen (Zviedrija/Somija), Kammerflimmer Kolektieff (Vācija), Angel (Īslande, Vācija, Somija), Wildbirds & Peacedrums (Zviedrija).

Ieeja festivālā tiek piedāvāta per iespējami demokrātiskām cenām. Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 lati. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9.

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013.

Publicitātes foto, Natalia Beridze

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV