Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Festivālā Liepājas vasara dvēselisku mūziku piedāvā stīgu kvartets B.E.E.R.

Iveta Vēvere, 21.07.2011. 11:35

Festivāla Liepājas vasara kamermūzikas ciklu turpinās Liepājas Simfoniskā orķestra stīgu kvartets B.E.E.R. Koncerts Mūzika dvēselei notiks 27.jūlijā plkst.19:00 Liepājā, Promenade Hotel Hika zālē.
Festivālā Liepājas vasara dvēselisku mūziku piedāvā stīgu kvartets B.E.E.R.

Pirmajā daļā stīgu kvartets atskaņos Arvo Perta Fratres, Franča Šūberta Stīgu trio Sibemol mažorā un Luidži Bokerīni Stīgu trio La mažorā, savukārt koncerta otrajā daļā klausītāji varēs baudīt tādas interesantas kompozīcijas kā Gijas Kančeli Rag-Gidon-Time, Ludviga van Bēthovena neierasti humora pilno Duetu ar brillēm (Duett mit zwei obligaten Augengläsern) un Žana Fransē Stīgu trio.

Čellists Ēriks Kiršfelds par gaidāmo koncertu stāsta: „Koncertprogramma ir visnotaļ pozitīva un krunkas pierē nevienam neizraisīs, tieši otrādi – pozitīvi uzlādēs! Gandrīz visi atskaņojamie skaņdarbi savulaik, kad tika komponēti, mazliet izleca no tā laika ierastajām normām. Perta un Kančeli kompozīcijas ir šķietami vienkāršas un tīras, bet tās tika radītas laikā, kad visur valdīja disonances, sarežģīti ritmi un struktūras. Žans Fransē vispār atklāti uzgrieza muguru 20.gs. ierastajai mūzikas tematikai un stilistikai."

Šī gan nav sākotnēji plānotā koncertprogramma – tā tika mainīta līdz ar kvarteta vijolnieces Elgitas Pollokas ilgo atveseļošanos. Atgādinām, ka vēl šajā pavasarī Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece Elgita Polloka, braucot virzienā no Liepājas uz Ventspili, cieta autoavārijā, kā rezultātā tika nopietni savainota. Šis būs Elgitas pirmais koncerts, un, tā kā vijolniece vēl joprojām nav pilnībā atguvusi savas savainotās rokas kustīgumu, tad viņa kopā ar kolēģiem izpildīs tikai divas kompozīcijas – Perta Fratres un Kančeli Rag-Gidon-Time.

„Lai arī šajā koncertā piedalīšos pavisam nedaudz, esmu priecīga, ka pamazām varu sākt atgriezties mūzikas apritē," par gaidāmo koncertu ir gandarīta Elgita Polloka.

Liepājas Simfoniskā orķestra stīgu kvartets B.E.E.R. ir četru kolēģu un draugu – vijolnieces Elgita Polloka un Baiba Lasmane, altists Raimonds Golubkovs un čellists Ēriks Kiršfelds – savienība mūzikā, kas neierasti saticīgi un radoši kopā muzicē kopš 2010.gada. Stīgu kvarteta žanra neierobežotās iespējas aicinājušas kvarteta dalībniekus meklēt plaša spektra izaicinājumus gan sev, gan klausītājam. Mīlot tradīciju bagātību, kā arī atklājot eksperimentālu, neikdienišķu piedzīvojumu skaņu pasaulē, ansambļa mūziķu individualitāte un dažādība apvienojas saskanīgā darbā gan ar pasaules dižgaru mantojumu, gan arī ar mūsdienu tuvu un tālu komponistu skaņdarbiem.

Biļetes uz festivāla Liepājas vasara koncertiem meklējiet visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt.

Koncerta dienā viesnīcas Promenade Hotel restorānā Piano visiem apmeklētājiem 10% atlaide rēķinam.

Festivāla oficiālā interneta mājas lapa: www.liepajasvasara.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV