Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamara" augustu sāk ar Otava Yo 'krievu bītiem'

Mārtiņš Zviedris, 28.07.2011. 13:33

Pasaules mūzikas krogs Audēju ielā 8 aicina uz jautru danču vakaru Pēterburgas grupas Otava Yo vadībā un pārsteigumiem no folkroka projekta NRG, kas šoreiz uz skatuves kāps jaunzēlandieša, latvieša un itāļa trio veidolā.
"Bubamara" augustu sāk ar Otava Yo 'krievu bītiem'

Ceturtdien, 4. augustā, par lustīgu danču vakaru gādās atraktīvā krievu apvienība Otava Yo (www.myspace.com/otavae). Ar dūdām, krievu kokli gusli, vijolēm, ģitāru un perkusijām viņi veido nebēdnīgas versijas par savas tautas skaņu mākslu un populārām melodijām no mūziķu vecāku jaunības laikiem, gādājot par jautru noskaņojumu publikā – vienalga, vai klausītāji prot krievu valodu, vai ne. Jestro, dejojamo ritmu dēļ Otava Yo savu mūziku dēvē par Russian Beat. Pirms dažiem gadiem Sanktpēterburgā dibinātais kolektīvs jau paspējis koncertēt ne vien Latvijā, bet arī Meksikā. Pēc koncerta deju vadītāja stafeti pārņems DJ JayL un viņa vinilplašu atskaņotājs, piedāvājot Bubamaras telpās iederīgu populāru mūziku no piecdesmitajiem, sešdesmitajiem un septiņdesmitajiem gadiem.

Piektdien, 5. augustā, DJ Joseph apmeklētājus cienās ar muzikālu rasolu, kas gatavots no īru dzērājdziesmām, ASV dienvidos mītošo keidžunu tradicionālās mūzikas, skaņdarbiem no citām – vēl siltākām – zemēm, roka klasikas...

Sestdien, 6. augustā, krogā viesosies starptautiskais projekts NRG (http://muzika.draugiem.lv/nrg/). Jaunzēlandē dzimušais un Rīgā dzīvojošais dziesminieks Frensiss Davs spēlē gan savas kompozīcijas ar atmiņā paliekošām melodijām un noskaņām, gan pasaulslavenu rokapvienību kaverversijas. Viņa psihedēliskais folkroks top internacionālā mūziķu lokā. Tajā pārstāvēta Jaunzēlande, Latvija, Zviedrija, Norvēģija, Kurdistāna... Bubamarā iecerēts koncerts kopā ar latviešu ģitāristu Rihardu Rikmani un projekta jauno dalībnieku – temperamentīgo itāļu bundzinieku Gonzalo. Vakaru turpinās DJ Ma.Be.

Muzikālo norišu sākums – pulksten 22.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

Otrdien, 9. augustā, plkst.21 – VIPP Basbočka un draugu ar koncerts Madara;
Trešdien, 10. augustā, plkst.22 – Old Horned Sheep (Krievija);
Ceturtdien, 11. augustā, plkst.21 – DJ Tanheizers (radio NABA);
Piektdien, 12. augustā, plkst.22 – CanZone un DJ Skafandrs;
Sestdien, 13. augustā, plkst.22 – Adamsu famīlija;
Ceturtdien, 18. augustā, plkst.21 – Toms Londons;
Piektdien, 19. augustā, plkst.22 – DJ Pipars;
Piektdien, 26. augustā, plkst.22 – Vētras saites;
Piektdien, 2. septembrī, plkst.22 – KuchenBeat;
Piektdien, 23. septembrī, plkst.22 – Karmafree un cilpmašīnu spēlmaņu konkurss;
Svētdien, 25. septembrī, plkst.20.30 – Spirtual Seasons (Ukraina);
Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva).

Ieeja – bez maksas

Publicitātes foto, Otava Yo

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV