Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Nohow koncertēs Latvijā

Valērija Vorobjova, 28.07.2011. 14:27

Augusta sākumā uz trīs koncertiem dzimtenē atgriezīsies šobrīd UK bāzētais ārtroka ansamblis Nohow.
Nohow koncertēs Latvijā

Nohow ir viena no grupām, kas nebeidz pastāvēt. Laiku pa laikam tā pajūk, katrs aiziet savā virzienā, dzīvo citā valstī. Bet tad atkal nenovēršami Nohow dalībnieki sanāk kopā un atsāk spēlēt it kā nekas nebūtu noticis. Sastāvs nedaudz pamainās, bet grupas kodols, Kristaps un Armands, paliek nemainīgs. Mūziķi paši smejoties saka, iespējams, spēlēs kopā līdz sirmam vecumam.

Grupai vienmēr lielu prieku sagādā atbraukt uz dzimteni un uzspēlēt draugiem un faniem, kas viņus vēl nav aizmirsuši. Tāpēc pēc trīs gadu klusēšanas Nohow ierodas Latvijā, lai sniegtu trīs koncertus. Vai būs jaunas dziesmas, šovs? Puiši saka, ka jānāk uz koncertiem, lai uzzinātu:

3. augustā kafejnīcā „Taka"
4. augustā klubā „Nabaklab"
6. augustā festivālā „Laba daba"

Kļūsti par fanu šeit www.facebook.com/nohowmood

"Nohow dziesmām piemītošā dramaturģija un nepieradināti aizrautīgais pasniegšanas veids, kā arī tāds androgīns dziedātāja tēls nebija raksturīgs nevienai no klubos jau spēlējošajām un pazīstamajām grupām. Krisa balss salīdzinājumi te ar Braienu Molko no Placebo, uz ko visvairāk vedināja tieši abu dziedātāju pārsteidzošā līdzība, te Billiju Korganu no The Smashing Pumpkins, kad grupa jau regulāri uzstājās klubos Depo un Hamlets, drīz vien pieklusa, jo Kriss tos gluži vienkārši laida gar ausīm.

[..] Otrdienas vakarā Anglikāņu baznīca bija pārpildīta - puse skatītāju drūzmējās aiz krēslu rindām. Pēc Soundarcade blakusprojekta - grupas Svētdienas leģions - uz skatuves kāpa vakara galvenie varoņi Nohow. Abās skatuves malās spēlējošo - ģitārista Armanda un basista Vollesa - saspēle Londonā kļuvusi apskaužami organiska un veido stingru muzikālu pamatu apspīlētās, tumšās drānās tērptā Krisa nu jau krietni pārliecinošākajiem, brīžiem Morisonu atgādinošajiem teatrālajiem pārgājieniem pa skatuvi, spēlējoties ar savām kustībām, gaismām un nebaidoties attālināties no mikrofona, jo Anglikāņu baznīcas burvīgā akustika ļauj viņa balsi sadzirdēt arī bez pastiprinājumiem. Skanot skumjajām, brīžiem pat sāpīgajām dziesmām, atmosfēra tomēr ir ļoti pozitīva un pacilājoša," par Nohow rakstīja Uldis Rudaks (C) Diena 2007.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV