Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamarā" viesosies regeja dīdžejs no Portugāles

Mārtiņš Zviedris, 29.07.2011. 16:17

Par svelmainu nakti pasaules mūzikas krogā Vecrīgā, Audēju ielā 8, trešdien, 3. augustā, no pulksten 21 sola gādāt DJ Zinho The Earthquake. Viņa pieredzē nav trūcis iespēju, uzstājoties uz vienas skatuves ar daudziem atzītiem jamaikiešiem, iedvesmoties no regeja, kas tapis šīs mūzikas dzimtenē.
"Bubamarā" viesosies regeja dīdžejs no Portugāles

34 gadus vecais Zinu darbojas arī kā basģitārists, dziedātājs un producents.

Ar mūziku, pēc paša vārdiem, sācis nodarboties bērnībā dzimtajā Mozambikā, vecmāmiņas mājas pagalmā spēlējot uz kannām, bet pirmo ģitāru izveidojis 13 gadu vecumā „no olīveļļas pudeles un dažām makšķerēšanas auklām". Audzis, klausoties roku, fanku, afroritmus. Pirmā grupa, ko deviņdesmito gadu sākumā izveidojis, esot spēlējusi metālu, taču, darbojoties Portugālē, viņa galvenās intereses jau sen izpaužas sacerot, ierakstot un dīdžejojot regeju un tajā sakņotu mūziku.

Kopš 2002. gada Zinu muzicē Lisabonas grupā One Sun Tribe, kas radošo impulsu gūst ne vien regejā, bet arī rokā, dažādā elektroniskajā un tautas mūzikā. Kā solomākslinieks mūziķis ieskaņo dub un drum'n'bass.

Dažādi muzikāli notikumi Zinu savulaik noveduši uz vienas skatuves ar daudziem pazīstamiem jamaikiešu solomāksliniekiem un grupām, tai skaitā Israel Vibration, Donu Karlosu, Dža Meisonu, Lutanu Faia. Uzstājoties uz vienas skatuves ar atzītiem jamaikiešiem, nav trūcis iespēju iedvesmoties no regeja, ko spēlē tā dzimtenē.

4. augustā Bubamara aicina uz jautru danču vakaru Pēterburgas grupas Otava Yo vadībā un DJ JayL piedāvāto sešdesmito, septiņdesmito un astoņdesmito gadu populāras mūzikas vinildiskotēku. 5. augustā īru, keidžunu, siltāku zemju iemītnieku mūzikas un roka klasikas rasolu galdā cels DJ Joseph, bet 6. augustā pārsteigumus sola folkroka projekts NRG jaunzēlandieša, latvieša un itāļa trio veidolā. Vakaru turpinās DJ Ma.Be.

Šo norišu sākums – pulksten 22. Ieeja visos sarīkojumos – bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV