Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Takā" viesosies Aleksejs Borisovs, Edgars Rubenis un "Zemnieks un Kosmoss"

Kafejnīca "Taka", 01.08.2011. 12:55

Nākošnedēļ, 10. augustā, plkst. 20:00 kafejnīcā "Taka" uzstāsies avangarda un trokšņu mūzikas veterāns Aleksejs Borisovs (Alexei Borisov) no Krievijas kopā ar pašmāju ģitāristu Edgaru Rubeni. Ceļojumu trokšņu mūzikas pasaulē bagātinās arī eksperimentālais ambient/folk/industrial projekts Zemnieks un Kosmoss.
"Takā" viesosies Aleksejs Borisovs, Edgars Rubenis un "Zemnieks un Kosmoss"

Alekseja Borisova muzikālā darbība aizsākās pagājušā gadsimta 80. gados – gan kā dalībnieks apvienībās Prospekt, F.R.U.I.T.S. un Volga, gan citos projektos Borisovs ir radījis ļoti muzikāli daudzveidīgus un iespaidīgus darbus. Mūziķis pirmo reizi Latvijā viesojās 2009. gadā, uzstājoties kopā ar Monreālas gotisko un psihodēliskā folka dziesminieci Dorotiju Gelleri (skatuves vārds Dora Bleu). Pērnā gadā Borisovs Rīgā koncertēja duetā ar Olgu Nosovu, kuru mūzika vijās izteiksmīgās un aizraujošās analogā noise un drone skaņu horeogrāfijās, reizēm klausītājiem radot asociācijas ar džezu, reizēm noise roku un reizēm klasisku elektroakustiku.

Borisova un Rubeņa sadarbības aizmetņi ir šī gada jūnijs, kad Edgars piedalījās festivālā Noize un Fury Maskavā (festivāla organizātors ir pats Aleksejs). Improvizācija un mūziķu savstarpējā interakcija ir ļoti nozīmīgs faktors abu mūziķu darbībā un neatņemams sadarbības faktors šī koncerta ietvaros.

Koncertā būs arī iespēja dzirdēt kā top ambientās skaņu ainavas ar cut-up noise uzrāvieniem eksperimentālā projekta Zemnieks un Kosmoss izpildījumā. Projekta iniciators un dalībnieks ir grupas Tesa basģitārists Kārlis Tone.

Resursi internetā:

Aleksejs Borisovs:

http://www.myspace.com/alexeiborisov

Edgars Rubenis:

http://www.myspace.com/edgarsrubenis

Zemnieks un Kosmoss:

http://www.last.fm/music/Zemnieks+un+Kosmoss

Ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas par kafejnīcu "Taka" skatīt tīmekļa vietnē http://pataku.wordpress.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV