Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā koncertēs „For a Minor Reflection" no Islandes

Guna Zučika, 04.08.2011. 13:24

18. augustā Rīgā klubā „Nabaklab" koncertu sniegs islandiešu muzikālā apvienība „For a Minor Reflection", kuri plašāku auditorijas uzmanību izpelnījās 2008. gadā „iesildot" savus tautiešus „Sigur Ros" Eiropas turnejā.
Rīgā koncertēs „For a Minor Reflection" no Islandes

Grupas muzikālie pirmsākumi un savas vietas mūzikā meklējumi ir visnotaļ interesanti – grupa aizsākās kā smagā roka duets, pāraugot indie rock trio (aptuveni nedēļas garumā), turpinot kā blūza kvartets (mazliet ilgāku laika posmu), līdz nonāca līdz šī brīža skanējumam.

Grupas pirmais ieraksts, kurš tapa vienā nedēļas nogalē un sastāv no sešām dziesmām 'Reistu þig við, sólin er komin á loft..." (Rise, the sun's up...), ko arī paši izdeva, klajā nāca 2007. gadā. Pēc jau minētās tūres kopā ar „Sigur Ros", kas nodrošināja lielāku fanu pulku grupa sāka strādāt pie otrā albuma „Höldum í átt að óreiðu", kurš ierakstīts „Sigur Ros' studijā kopā ar amerikāņu producentu Scott Hackwith un klajā nāca 2010. gada nogalē.

Uzstāšanās Eiropas vadošajā mūzikas industrijas pasākumā Eurosonic Holandē 2009. gadā grupai nodrošināja interesi no Eiropas koncertorganizētāju puses, kas rezultēja mēnesi ilgā „For a Minor Reflection" Eiropas turnejā.

Īsi pirms koncerta Rīgā „For a Minor Reflection" uzstāsies Sziget Festivālā Ungārijā, bet pēc tam – „Islandes dienās" Igaunijā.

Vairāk info: www.foraminorreflection.com
www.facebook.com/foraminorreflection
www.myspace.com/foraminorreflection www.youtube.com/ForaMinorReflection

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV