Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamara" sumina Madaras un bauda mūziku, kas īriem neļauj nosēdēt mierā

Mārtiņš Zviedris, 04.08.2011. 14:09

Audēju ielā 8 nākamnedēļ notiks videoklipa filmēšana un fotoizstādes atklāšana, viesosies ķeltu dziesmu un danču eksperti Old Horned Sheep, pasaules mūzikas autoritāšu atzinīgi vērtētais brits Tims Houlhauss, skanēs labs poproks, ska, džezs, dub un blūzpanks.
"Bubamara" sumina Madaras un bauda mūziku, kas īriem neļauj nosēdēt mierā

Otrdien, 9. augustā, pulksten 21 Madaru vārdadienu sāks svinēt vokāli instrumentālais pankroka pulciņš Basbočka (http://muzika.draugiem.lv/vippbasbochka/). Viņu dziesma Madara, kas radio NABA Latvijas mūzikas topā atrodas jau deviņas nedēļas un pašlaik ieņem otro vietu, būs iekļauta arī topošajā debijas albumā. Koncertā piedalīsies Basbočkas draugi Osiris Drinks Whiskey (http://muzika.draugiem.lv/music/10056363/), un paredzēta Madaras videoklipa filmēšana. Jo vairāk gaviļnieču ieradīsies, jo labāk izdosies svinības, – ir pārliecināts Basbočkas basists Herbe.

Trešdien, 10. augustā, pulksten 22 Bubamarā gaidāmi mūziķi no Sanktpēterburgas – īru un citu Eiropas tautu mūzikas pieredzējušie interpreti Old Horned Sheep (http://www.myspace.com/oldhornedsheep/) – pagājušā gadsimta nogalē dibināts kolektīvs, kura dalībnieki mēdz muzicēt arī citās apvienībās. Vienā šādā reizē viņu virtuozitātei nav spējusi pretoties pat Šeina Makgovana pavadošā grupa (visi, izņemot pārāk iereibušo līderi, spontāni pievienojušies krievu mūziķu priekšnesumam kādā īru krogā Rīgā pirms dažiem gadiem).

Ceturtdien, 11. augustā, pulksten 22 – viesis no Dienvidanglijas Tims Houlhauss (http://timholehouse.com). Pēc muzicēšanas grupās, kuru darbības virzieni ietvēra plašu stilu spektru – no ārtroka līdz blekmetālam – viņš kopš pagājušās desmitgades vidus vienatnē sacer dziesmas folk/ blues garā un nododas eksperimentiem. Arī Latvijā Tims Houlhauss jau sniedzis koncertus, kas, klausītāju prasīto piedevu dēļ ilguši vairākas stundas. Ņujorkas post punk (no wave) leģendu Swans bijusī dalībniece Džārbo Houlhausu nosaukusi par autoru, ar kuru kopā tuvākajā laikā īpaši vēlētos veidot ierakstu. Vakara turpinājumā džezīgas dejas ar dub piesitienu piedāvās DJ Tanheizers (radio NABA raidījuma Partitūra vadītājs Ģirts Rozentāls).

„Kādudien citrona šķēle manā Blue Lagoon glāzē radīja asociācijas ar Čurļoņa gleznu impresijām," dizainere Una Andersone atklāj izjūtas, kas kļuva par sākumu fotogrāfiju sērijas tapšanai. Piektdien, 12. augustā, pulksten 19 kroga vakara norises ievadīs izstādes Drink-Drank-Drunk atklāšana. Ekspozīcijas galvenie varoņi ir dzērieni – visā tuvplāna krāsu nianšu daudzveidībā, kas skatītājiem sola bildēšanas ierosmei līdzīgus iespaidus. Pulksten 22 uz skatuves kāps CanZone (http://muzika.draugiem.lv/music/10059887/) – grupa, kas savu mūziku raksturo kā poproku, bet stila līdzinieku vidū izceļas ar izteiksmīgu meitenes vokālu, svaigiem ģitāraranžējumiem un akordeonu, kas viņu dziesmām piešķir nedaudz folk noskaņas. Pēc tam ar mūziku no savas kolekcijas iepazīstinās DJ Skafandrs (Latvijas ska veterānu grupas Voiceks Voiska bundzinieks Uldis Zariņš).

13. augustu – Starptautisko kreiļu dienu un Tunisijas Sieviešu dienu – Bubamara no pulksten 22 svinēs kopā ar pancīgi nevaldāmo un blūzīgi rezignēto Adamsu famīliju (http://muzika.draugiem.lv/raitisdziedtjs/), kas spēlē gan pašsacerētas dziesmas, gan veikli improvizē par skaņdarbiem no roka klasikas apcirkņiem.

Notikumi turpmākajās nedēļās:
Ceturtdien, 18. augustā, plkst.21 – Toms Londons;
Piektdien, 19. augustā, plkst.22 – DJ Pipars;
Piektdien, 26. augustā, plkst.22 – Vētras saites;
Piektdien, 2. septembrī, plkst.22 – KuchenBeat;
Piektdien, 9. septembrī, plkst22 – Folk electro nakts;
Piektdien, 23. septembrī, plkst.22 – Karmafree un cilpmašīnu spēlmaņu konkurss;
Svētdien, 25. septembrī, plkst.20.30 – Spirtual Seasons (Ukraina);
Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva).

Ieeja – bez maksas

Publicitātes foto, Old Horned Sheep

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV