Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Debisī, Bēthovena un Raimonda Tigula mūzika skanēs Mālpils muižā

Rinta Bružēvica, 11.08.2011. 12:09

Mālpils kultūras centrs sadarbībā ar Mālpils muižu un VSIA „Latvijas Koncertiem" aicina mūzikas gardēžus baudīt Kloda Debisī kompozīcijas, Ludviga van Bēthovena serenādi, kā arī novērtēt Raimonda Tigula pirmatskaņojumu Aqua saga 14. augusta koncertā „Vakara impresijas" Mālpils muižas pagalmā pl. 21.00 (lietus gadījumā Mālpils muižā). Koncertā muzicēs Trio Silk un komponists Raimonds Tiguls.
Debisī, Bēthovena un Raimonda Tigula mūzika skanēs Mālpils muižā

Raimonda Tigula Aqua saga ir multimediāls projekts, kuram libretu rakstījusi Nora Ikstena. Dzīvais ūdens ir galvenais stāsta objekts, kas saplūst ar trim mākslas telpām – video, foto un mūziku. Fotogrāfs Imants Gross veidos performances vizuālo noformējumu, paša autora pārziņā – elektroniskā partitūra. Atskaņojumā piedalīsies arī Trio Silk.

Trio Silk sastāvs: flautiste Sondra Lejmalniece, altiste Darija Kozlitina un arfiste Ieva Šablovska.

Koncertā dzirdēsim arī Raimonda Tigula skaņdarbu Mer arfai un elektronikai.

Kloda Debisī Sonāte flautai, arfai un altam ir raksturīgs impresionisma paraugs mūzikā - autors tver mirkli un mēģina apstādināt izjūtu, izplešot to laikā. Skanēs arī Debisī „Sīringa" – flautas zelta repertuāra pamatakmens.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV