Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Skaņu mežā 2011 viesosies Elektro Guzzi, Hype Williams, Natālija Beridze

Viestarts Gailītis, 11.08.2011. 12:15 | komentāri (1)

16. un 17. septembrī risināsies agrākajā Tabakas fabrikā Miera ielā 58. Festivāla organozatori turpina iepazīstināt ar mūziķiem, kas uzstāsies festivālā.
Skaņu mežā 2011 viesosies Elektro Guzzi, Hype Williams, Natālija Beridze

Vīnes grupa Elektro Guzzi savos koncertos publikas acu priekšā maina priekšstatus par to, kā tiek radīta elektroniskā deju mūzika. Lai gan pēc skata grupa ir formēta kā tipiska rokgrupa – ģitāra, bass un bungas – , tās mūzika drīzāk izklausās pēc DJ seta, savilkta kopā no dub un minimal techno. Tas viss gan, protams, nāk caur grupas oriģinālo skanējumu, kas šajos žanros negaidīti iedveš ko vairāk. Ar savu spēju spēlēt tik nevainojami strukturētu mūziku viņi ir nopelnījuši "Šveices pulksteņu" reputāciju. Iespējams tā nav sagadīšanās, ka viņus ir producējis austriešu tehno producents Patriks Pulsingers. Electro Guzzi pārstāv Vīnes eksperimentālās mūzikas tradīciju, kas jau no festivāla pirmsākumiem ir bijusi pārstāvēta Skaņu mežā un ko raksturo konceptuāla oriģinalitāte apvienojumā ar tehnisku perfekciju.

Pazīstama arī kā Tusia Beridze, TBA un Nate Fisher, gruzīnu mūziķe Natālija Beridze sākotnēji nodarbojās ar īsfilmu un videoklipu veidošanu, taču mainīja savus izteiksmes līdzekļus un kļuva par pārliecinošu elektroniskās mūzikas mākslinieci, izpelnījušos sadarbību ar starptautiski pazīstamiem mūziķiem un ierakstu izdevniecībām. Silta elektronika ar sievietes balsi un seju. Ne velti Beridzei veltīts skotu dzejnieka Dona Patersona darbs "Love Poem For Natalie 'Tusja' Beridze'', kas, starp citu, 2008. gadā saņēma Lielbritānijas prestižo Forward balvu par labāko dzejoli. Viņas, kā autors teiktu, "nebeidzami mainīgais Venetian Snares, Ksenaka un Boards Of Canada sajaukums", ir tieši tik ievērojamu vārsmu cienīgs.

Hype Williams - frīkainas elektronikas duets, ņēmis savu nosaukumu no amerikāņu gangsta rap videoklipu režisora pseidonīma. Skanējums – ļoti lo fi, ļoti sapņains un attālināts. Aizmirstiet runas par to, ka šī Londonas apvienība ir viena no karstākajām jaunajām parādībām neatkarīgajā mūzikā – jums svarīgāk ņemt vērā, ka šī ir tā festivāla grupa, kas liks jums justies, it kā jūs peldat marinādes burkā zem miega zālēm, bet apkārt spīd psihedēliskas gaismas.

Festivāls notiks agrākajā Tabakas fabrikā Miera ielā 58. Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 lati. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9. Biļetes ir nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās – www.bilesuserviss.lv

Festivāla programma:

16.septembris:

Awesome Tapes from Africa (ASV), Fauna (Argentīna), Gangpol & Mit (Francija), Hype Williams (Lielbritānija), Natalia Beridze (Gruzija), Elektro Guzzi (Austrija), Napszyklat (Polija), Dunian (Latvija), Oyaarss (Latvija), Mujuice (Krievija), Brokenchord (Lietuva), Raime (Lielbritānija), Maria Minerva (Igaunija), King Midas Sound (Lielbritānija).

17. septembris:

Svarte Greiner (Norvēģija), Kevin Drumm (ASV), Thomas Ankersmit (Nīderlande), Skull Defekts & Tommi Keranen (Zviedrija/Somija), Kammerflimmer Kolektieff (Vācija), Angel (Īslande, Vācija, Somija), Wildbirds & Peacedrums (Zviedrija).
Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija.

Informācija: www.skanumezs.lv

Publicitātes foto, Natālija Beridze

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV